Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου που ο Ολυμπιακός θα υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Πανιώνιο ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν πρέπει να ανησυχήσουν εάν στη διάρκεια της προθέρμανσης χάσουν από τα ραντάρ τους τον Νάιτζερ Γουίλιαμς – Γκος και τον Νέιτ Μπριτ!

Σε κάποια γωνία θα έχει ξεμοναχιάσει ο ένας τον άλλον και θα αναπολούν εκείνη τη νύχτα στο Γκλεντέιλ της Αριζόνας η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα την καριέρα και τη ζωή τους.

Ο γκαρντ των Πειραιωτών και ο ομόλογός του τον οποίο απέκτησαν χθες οι Νεοσμυρνιώτες είχαν βρεθεί ενώπιοι ενωπίοις στις 3 Απριλίου του 2017 στον τελικό του φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος, αλλά ως γνωστόν ο θρόνος χωρούσε έναν και αυτός ήταν ο Μπριτ. Το Νορθ Καρολάινα, το οποίο 48 ώρες νωρίτερα είχε ρίξει στο κανναβάτσο το Ορεγκον (Τάιλερ Ντόρσεϊ), νίκησε το Γκονζάγκα με 71-65 και οι πισσωμένες φτέρνες (Tar Heels) του Ρόι Γουίλιαμς έγιναν ξανά χρυσές!

Σε αυτόν τον τελικό ο Γουίλιαμς – Γκος, που ήταν βασικός στην πεντάδα, έγραψε 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο (αναπληρωματικός) Μπριτ είχε 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο 24άχρονος και ύψους 1μ.91 Γκος αγωνίσθηκε πέρυσι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου ενώ ο συνομήλικος του και ύψους 1μ.85 Μπριτ πέρασε τη σεζόν 2017-18 στους Ροκς της Γλασκώβης, αλλά η μοίρα το ήθελε να ξαναβρεθούν αντίπαλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με την άφιξη του Μπριτ αυξάνονται και πληθύνονται σε σαράντα (!) οι αμερικανοί παίκτες οι οποίοι κατέκτησαν κολεγιακό τίτλο και στη συνέχεια αγωνίσθηκαν στην Ελλάδα. Πέρυσι αυτή η συνομοταξία εκπροσωπήθηκε από τους συμπαίκτες στο Κεντάκι της σεζόν 2011-12 Κάιλ Γουίλτζερ (Ολυμπιακός) και Ντορόν Λαμπ (Λαύριο) και τον Κένταν Φέισι (Κονέτικατ 2014) στα Τρίκαλα.