Μια νίκη σωτηρίας επιθυμεί στο αυριανό Γκραν Πρι της Ουγγαρίας ο λαβωμένος Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τη στραβοτιμονιά του στο γερμανικό σιρκουί, αρκεί να καταφέρει να δαμάσει τον ασταμάτητο Λιούις Χάμιλτον που πήρε και πάλι τα πάνω του βαθμολογικά.

Ο θίασος της Formula1, χωρίς το καθιερωμένο ρεπό του Σαββατοκύριακου, μεταφέρεται αυτό το διήμερο από τη Γερμανία στην Ουγγαρία για το Γκραν Πρι Βουδαπέστης. Με τη Mercedes-Benz να έχει την τύχη με τον μέρος της, αφού κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα να αντιστρέψει την εις βάρος της άσχημη εικόνα, μπαίνει πλέον στην πίστα με τον αέρα του πρωτοπόρου βαθμολογικά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Συνοπτικά, έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 γκραν πρι, με τη Ferrari και τη Mercedes-Benz να ισοβαθμούν σε νίκες –έκαστη έχει από τέσσερις πρωτιές. Η προσοχή όλων είναι πλέον στραμμένη στον Σεμπάστιαν Φέτελ, που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε μια σίγουρη νίκη μέσα από τα χέρια του όταν οδήγησε το μονοθέσιό του από λάθος χερισμό στις μπαριέρες. Η στραβοτιμονιά αυτή ίσως να μην του στοίχισε μόνο μια σίγουρη νίκη, αλλά πιθανόν και την κατάκτηση του φετινού τίτλου αφού «πέταξε» στις… μπαριέρες 25 βαθμούς, που θα του χάριζαν ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δείχνει αναπτερωμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ετοιμάζεται για μια ακόμη μάχη με τις ατρόμητες Ferrari. Και οι είκοσι πιλότοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν 70 γύρους, το μήκος του αγώνα είναι στα 306 χλμ. ενώ το μήκος της πίστας στα 4,38 χλμ. Η πίστα του Ουγκαρόρινγκ κατασκευάστηκε το 1985, με την κατασκευή της να εξελίσσεται σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε οκτώ μήνες! Το πρώτο γκραν πρι πραγματοποιήθηκε το 1986.

«Αργή» πίστα

Σε μια πίστα που θεωρείται «αργή» σε σχέση με τα άλλα σιρκουί, το δίδυμο της Mercedes-Benz δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ και η τρίτη στη βαθμολογία Red Bull θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό στραβοπάτημα των δύο ισχυρών (Ferrari και Mercedes) μιας και η ισχύς των μονοθεσίων δεν έχει πρωταρχικό ρόλο. Σε ετοιμότητα είναι και ο Μαξ Φερστάπεν που γνωρίζει πώς να εκμεταλλευτεί το λάθος των αντιπάλων του, οπότε το φετινό Γκραν Πρι στην Ουγγαρία υπόσχεται σασπένς. Στο περσινό τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου μονοπώλησε η Ferrari με νικητή τον Φέτελ και τον ομόσταβλο του Κίμι Ραϊκόνεν να βάζει πλάτη για να κρατήσει μακριά τον Χάμιλτον. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ στις 16:10.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες φαίνεται να αντιδρούν σε άλλη μια αλλαγή που θέλει να επιφέρει η Liberty Media, η νέα αμερικανική διαχειρίστρια εταιρεία εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων στη Formula1. Σημείο διαφωνίας ο νέος τρόπος βαθμολόγησης των οδηγών που θέλει να περάσει η διαχειρίστρια στον οποίο αντιδρούν οι οδηγοί που θεωρούν ότι θα δημιουργήσει αρκετές αδικίες.