«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση .

Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα.

Δεν λείπει μόνο η συγνώμη.Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας.

Λίγη τσίπα», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Το Ποτάμι:

Με θράσος προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα

«Όλαέγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος». Λες και τις κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά. Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη.

Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες» αναφέρει το Ποτάμι για την συνέντευξη .