Αδικεί τον ΠΑΟΚ το 2-1 επί της Βασιλείας. Μία κακή εκτίμηση του Δασκαλάκη τού στέρησε το σκορ πρόκρισης. Εκλεισε στον Ολυμπιακό ο Μεριά. Προτάθηκε στην ΑΕΚ ο σέντερ μπακ της Ντιναμό Κιέβου Αλεξάντερ Πάντιτς. Νέα βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Αργύρη Καμπετσή. Τρίχες κατσαρές. Οταν ακόμα είναι άγνωστος ο τελικός αριθμός νεκρών και αγνοουμένων. Παρά ταύτα αυτή που περισσεύει είναι η υποκρισία. Κι αυτή που απουσιάζει η ντροπή. Αυτός που είχε μιλήσει πρώτος για τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας ήταν ο Αντι Γουόρχολ. Αυτό που δεν μπορούσε να προβλέψει ήταν οι συνθήκες. Οτι ακόμα κι όταν δεκάδες νεκροί είναι άταφοι, κάποιοι θα τρέχανε, ποιος θα προλάβει πρώτος. Να επενδύσουν πάνω στην καταστροφή. Να βγάλουν κέρδος. Αλλοι για να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους. Χωρίς ντροπή. Χωρίς συναίσθηση της ευθύνης που τους αναλογεί.

Φωτιά

Μετά τον Πρωθυπουργό υιοθέτησε τα περί «ασύμμετρου φαινομένου» και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Μια κατάσταση δηλαδή που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να αντιμετωπισθεί. Αρα, εμείς σαν κυβέρνηση κι ο καθένας ξεχωριστά δεν φταίμε σε τίποτα. Ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως οι πρόσφατες φωτιές και η πλημμύρα στη Μάνδρα, δεν παλεύονται. Κι εκεί είναι που συναντιούνται οι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ με τον δογματικό Αμβρόσιο. Που έκανε λόγο για κατάρα του Θεού επειδή ο Πρωθυπουργός είναι άθεος. Η απόσταση ανάμεσα στη θεώρηση του ενός και του άλλου είναι ελάχιστη. Για να σπεύσει να ξεσπαθώσει εναντίον του Αμβρόσιου ο εραστής του tweet που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Αντώναρος. Για να κερδίσει τα δικά του δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας. Ακόμα χειρότερος ο Δ. Καμμένος. Ζήτησε την παραίτηση της Δούρου «προκειμένου να λήξει η «μαύρη» θητεία της με τους 100 νεκρούς μέχρι σήμερα».

Θρασύτατος

Για τρία και πλέον χρόνια που ο εν λόγω Καμμένος απολάμβανε τα προνόμια της εξουσίας η Δούρου ήταν καλή. Τώρα που πήδηξε σπό το σαπιοκάραβο των ΑΝΕΛ μπας και αποφύγει τον πολιτικό θάνατο, η Δούρου οφείλει να παραιτηθεί. Υπάρχουν και ακόμα χειρότερα. Οπως ο θρασύτατος συνεργάτης του Δ. Παπαδημούλη. Με την ανάρτηση ότι «ο Σκάι μεταδίδει πρώτος, πριν φουντώσει η φωτιά. Λες και γνωρίζουν από πριν». Τα βοθροκάναλα δηλαδή (όπως τα αποκαλεί ο σύντροφος Πολάκης) είχαν ενημέρωση από τους εμπρηστές. Κι από κοντά και το σινάφι μας: «Κάηκε το σπίτι πασίγνωστου τηλεοπτικού προσώπου στο Μάτι». Ενα ακόμα «χτύπημα», ένα ακόμα κλικ για να πληροφορηθεί ο περίεργος αναγνώστης ότι επρόκειτο για το σπίτι της Χριστίνας Λαμπίρη. Προφανώς, ανάμεσα στις δύο χιλιάδες σπίτια που κάηκαν αυτά των επωνύμων, όπως π.χ. της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέττα, χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

Λόγια

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφημίζει την ευαισθησία του, κάνοντας γνωστό ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες τα στελέχη και οι βουλευτές του δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις». Οι υπουργοί, αντιθέτως, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μονολογούν στη φιλόξενη συχνότητα της ΕΡΤ. Ή, να απαντούν, στις σκληρές ερωτήσεις του Κώστα Αρβανίτη όπως ο Σ. Φάμελλος: «Θέλω να είμαι απόλυτα σοβαρός. Είναι φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Της φύσης που εκδικείται. Πέρυσι έγιναν οι δασικοί χάρτες. Εφέτος ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός. Δεν γίνεται μέσα σ’ ένα χρόνο να γίνουν αυτά που δεν έγιναν σε σαράντα χρόνια». Τη Δευτέρα το βράδυ ανακαλύπτουμε το «ασύμμετρο φαινόμενο». Την Τρίτη τις καιρικές συνθήκες και τον άνεμο των 11 μποφόρ. Μετά ακολουθούν τα μεγάλα λόγια του Αλέξη: «Θέλω να δεσμευτώ, τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί». Την Τετάρτη τα ρίχνουμε στους προηγούμενους και καθαρίσαμε.

ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ

Το επάγγελμα του πυροσβέστη

δεν συμπεριλαμβάνεται στα βαρέα

και ανθυγιεινά