Στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έχει ξεκινήσει από χθες Τετάρτη η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.

Μια διαδικασία συγκλονιστική καθώς το δράμα συνεχίζεται και οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πράγματι απίστευτες.

Οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να προσέρχονται από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ. σήμερα και αύριο Παρασκευή στο Εργαστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Ήδη στο Νεκροτομείο του Σχιστού είναι σε εξέλιξη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, δηλαδή η συλλογή γενετικού υλικού από τις σορούς και η αντιστοίχηση του τα δείγματα DNA που δίνουν οι συγγενείς. Ιατροδικαστές και μέλη της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών εργάζονται νυχθημερόν για την ταχύτερη διεκπεραίωση του δύσκολου αυτού έργου.

σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες, από τους οποίους 11 σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ο αριθμός των νεκρών έχει παραμείνει στους 81 αλλά είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί καθώς οι αγνοούμενοι είναι πολλοί. Πρόκειται για ένα θρίλερ που δεν έχει τέλος καθώς επικρατεί το απόλυτο χάος με τα ονόματα αυτών που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

«Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι μια χρονοβόρος και δύσκολη διαδικασία και όλο το επιστημονικό προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή διεξαγωγή του σχετικού πρωτοκόλλου και ως εκ τούτου οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επιδεικνύουν υπομονή», σημειώνoυν οι ιατριδικαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει ψυχολόγους στις δομές του Σχιστού και στο Γουδί για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω της πυρκαγιάς σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά και όμορες περιοχές.