Η χώρα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία θρηνώντας τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Με τη σκέψη όλων στα θύματα και στις οικογένειές τους, δύο ελληνικές ομάδες ρίχνονται αύριο στη μάχη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για τις αυριανές αναμετρήσεις με Ντινάμο Μπρεστ και Χιμπέρνιαν αντίστοιχα.

Και οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται αύριο βράδυ εκτός έδρας και φυσικά το ζητούμενο για Περιστεριώτες και Αρκάδες είναι να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, που θα τους επιτρέπει να χτίσουν θεμέλια πρόκρισης ενόψει των ρεβάνς επί ελληνικού εδάφους. Δεν χωρά αμφιβολία πως τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Αστέρας είναι σε θέση να πετύχουν τους στόχους τους, αρκεί να επιδείξουν τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωσης.

Είναι δεδομένο πως καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη στα τέλη Ιουλίου κι αυτό βέβαια σημαίνει πως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας δεν μπορούν να είναι στο φόρτε τους. Το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά ο Νταμίρ Κάναντι και ο Σάββας Παντελίδης. Οι προπονητές των δύο ελληνικών ομάδων ξέρουν επίσης καλύτερα από τον καθένα ότι όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί πως Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους απέναντι σε Ντινάμο Μπρεστ και Χιμπέρνιαν αντίστοιχα. Σχετικά με την ομάδα του Περιστερίου, το καλό νέο αφορά την κατάσταση του Κιβρακίδη, καθώς ο νεαρός αμυντικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την εκτός έδρας αναμέτρηση στη Λευκορωσία. Ο Κάναντι δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα και όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Κιβρακίδης είναι στη διάθεση του προπονητή του για την αναμέτρηση με την Ντινάμο Μπρεστ. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κάναντι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σάκιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και έμεινε τελικά εκτός αποστολής.

Αναφορικά με το παιχνίδι του Αστέρα με τη Χιμπέρνιαν, ο προπονητής των Αρκάδων Σάββας Παντελίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις παίκτες, καθώς οι νεοαποκτηθέντες Βλάχος, Τασουλής και Φερνάντεθ έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών. Οι παίκτες του Αστέρα θα κάνουν απόψε την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το ματς, ενώ θα προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου του Σάββα Παντελίδη για το παιχνίδι με τη σκωτσέζικη ομάδα.