Ο Γιώργος Δώνης προχωρεί στο χτίσιμο του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν με τα προβλήματα και τις ανάγκες να είναι βουνό. Οι Πράσινοι έχουν τους γνωστούς περιορισμούς στις μεταγραφές, ενώ παράλληλα δυσκολεύονται να έρθουν σε συμφωνία με υποψήφιους στόχους λόγω του ελλειμματικού ταμείου τους.

Ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε λύσεις που δείχνουν να έχουν προοπτική και παράλληλα μπορούν να αποκτηθούν χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Μια τέτοια φαίνεται πως είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ, στο πρόσωπο του οποίου ο Γιώργος Δώνης πιστεύει πως μπορεί να βρει τον στόπερ που του λείπει. Μια και η ενίσχυση στην άμυνα έχει κριθεί απαραίτητη.

Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο να δώσει τα χέρια με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να αποκτήσει τον Πούγγουρα, τον οποίο ο έλληνας τεχνικός σκοπεύει να ρίξει κατευθείαν στα… βαθιά. Καθώς εκτιμά πως πέρα από ταλέντο διαθέτει και την προσωπικότητα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η υπόθεση του Πούγγουρα εκτιμάται πως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τους Πράσινους, οι οποίοι θα εντάξουν στο ρόστερ τους έναν κλασικό κεντρικό αμυντικό. Που στα 22 του χρόνια δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που θα του δοθεί.

Πρέσινγκ για Πέκχαρτ

Οπως διαβάσατε και χθες, ο Τόμας Πέκχαρτ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον Νο 1 στόχο του Παναθηναϊκού για την επίθεση, με τον τσέχο πρώην επιθετικό της ΑΕΚ να αρέσει πολύ στον Γιώργο Δώνη και στο υπόλοιπο τιμ που ασχολείται με τα μεταγραφικά. Ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την πλευρά του Πέκχαρτ αλλά και με εκείνη της Μπέερ Σεβά, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα και ο έμπειρος στράικερ να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Τριφυλλιού.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά τον μονοετή δανεισμό του Πέκχαρτ από τον σύλλογο του Ισραήλ, χωρίς προς το παρόν να είναι σαφές αν θα μπει στο «κάδρο» και μια οψιόν αγοράς. Κάτι που είναι μεταξύ των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην υπόθεση, η οποία παραμένει ακόμα ανοικτή. Οι Πράσινοι πάντως αισιοδοξούν πως μπορούν να την κλείσουν θετικά, ποντάροντας κυρίως στην επιθυμία του Πέκχαρτ να γυρίσει στη χώρα μας και δη στην Αθήνα.