Οι ώρες περνούν, τα θύματα αυξάνονται, η αγωνία για τους αγνοούμενους μεγαλώνει. Όμως, κάθε στιγμή που περνά αποκαλύπτει και μια μικρή ιστορία.

Ιστορίες τραγικές, πονεμένες, χωρίς ελπίδα, αλλά και ιστορίες με μεγαλείο. Μια συγκλονιστική παρέμβαση έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ιωάννα Καρακουλάκη η οποία αναζητεί την μητέρα της, Αθηνά Καραλή 48 ετών.

Η μητέρα της είχε εγκλωβιστεί σε μια πολυκατοικία στο Μάτι. Όπως είπε η Ιωάννα Καρακουλάκη η μητέρα της έφυγε από το σπίτι της για να σωθεί από τη φωτιά και πήγε στη θάλασσα. Επικοινώνησε με το κινητό της και το σήκωσε κάποιος άλλος που της είπε ότι είναι μαζί του αλλά τραυματισμένη. Η τελευταία φορά επικοινώνησε μαζί της στις 9.06 το βράδυ της Δευτέρας. «Ψάχνω τη μητέρα μου βοηθήστε με», είπε.

Τραγική είναι και η επόμενη ιστορία. Μαρτυρίες κατοίκων μιλούν για τον τραγικό θάνατο μιας 13χρονης, από τα πρώτα θύματα.

Η άτυχη ανήλικη, στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες, πήδηξε στο γκρεμό από ύψος 15 μέτρων. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο αυτοκίνητό τους ο πατέρας της και ο αδερφός της.

«Όταν καταφέραμε να βγούμε στην παραλία, ακούσαμε την κραυγή του παιδιού που καιγόταν. Τότε την είδαμε να πηδάει στο γκρεμό από ύψος 15 μέτρων» ανάφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. «Είδα ένα καμένο πτώμα κοντά στον κάδο», περιγράφει στον ΣΚΑΪ μία γυναίκα, ενώ ένας άλλος άνδρας ανέφερε πως είδε πολλά πτώματα.

Ο ήρωας

Πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία ήταν ένας γιατρός ο οποίος τη διηγήθηκε ο ίδιος στο Facebook θέλοντας να αναδείξει τις δραματικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, ρίχτηκε στις φλόγες, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή για να σώσει την κουνιάδα του, το νεογέννητο μωρό της και τον 7χρονο γιο του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«Σήμερα έκανα το ακατόρθωτο απεγκλώβισα από το Μάτι και το ξενοδοχείο Cabo Verde την κουνιάδα μου το νεογέννητό της και τον μικρό μου γιο! Οταν η πυροσβεστική μου είπε μην πάτε θα καείτε τους έγραψα και πήγα μέσα από τις φωτιές… σπίτια καίγονταν παντού αμάξια αριστερά δεξιά όλα καμένα αλλά όταν ο γιος μου, μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά, είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα… βλακεία ΝΑΙ αλλά τα κατάφερα. Καιγόταν όλη η περιοχή το ξενοδοχείο απέξω, δεν υπήρχε ρεύμα και εξαερισμός …μπήκα μέσα στην κάπνα τους βρήκα σε άθλια κατάσταση τους έβαλα στο αμάξι … πάλι μέσα από τις φωτιές, ευτυχώς τα λάστιχα δεν πήραν φωτιά και σωθήκαμε! Φυσικά η πυροσβεστική ανύπαρκτη… αλλά το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε… με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς!».

Εκαιγε η θάλασσα

Μια κυρία ηλικιωμένη περιγράφει τις στιγμές που η φωτιά τους έζωσε από παντού.Η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στην θάλασσα. Στο Μάτι. Ήρθε ένας κύριος, ενώ η παραλία είχε γεμίσει κόσμο, τουρίστες, εθελοντής πρέπει να ήταν και φωνάζει: Μπείτε στη θάλασσα! Μπήκαμε στην θάλασσα, όμως και στην θάλασσα καιγόσουν. Είχε και παιδάκια. Ήταν 5 το απόγευμα. Δεν είχε έρθει ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία. Για πολύ ώρα δεν είχε έρθει. Μετά έπιασε κάτι σαν ωστικό κύμα που μας έβγαλε στα ανοικτά. Εμένα ένα καϊκι με βρήκε 11 η ώρα το βράδυ στα ανοικτά. Κολυμπούσα για 5 ώρες. Με βρήκε το καϊκι Σπύρος. Μετά βγήκαν και άλλα καικια. Με ρωτούσαν, έχει άλλους; Είπα έχει πολλούς και πείτε σε καϊκια και σκάφη να βγουν. Η ίδια γυναίκα επισημαίνει πως είδε δίπλα της στο καϊκι που την έσωσε μια νεκρή κοπέλα. «Ήμασταν πολλά άτομα (που κολυμπούσαμε). Ήταν μια οικογένεια με παιδιά, μια γιαγιά. Η οικογένεια με τα παιδιά ανέβηκαν στο καϊκι μου. Ανέβασαν όμως και έναν νεκρό στο καϊκι μου. Μια κοπέλα, είδα τα πόδια της».

Τις τραγικές στιγμές που έζησε, όταν πλησίασαν οι φλόγες, περιέγραψε ένας άνδρας στο Reuters. Η μαρτυρία του συγκλονίζει, καθώς κατάφερε να σώσει το 3χρονο παιδί του από την πυρκαγιά, αλλά η σύζυγός του δεν κατάφερε να τους ακολουθήσει.

«Είδαμε τη φωτιά περίπου στις 6-6:30 το απόγευμα. Αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας και να τα βάζουμε στο αυτοκίνητο. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα… Πήρα το μωρό και έτρεξα προς τη θάλασσα. Δεν ξέρω τι συνέβη στη σύζυγό μου, νομίζω κάηκε εδώ», συνεχίζει, έχοντας πίσω του απανθρακωμένα αυτοκίνητα. Οταν τον ρώτησαν αν είδε την 35χρονη, απάντησε: «Δεν κοίταξα πίσω, έτρεχα προς τη θάλασσα».