Η εταιρία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε σχέδια για να επενδύσει ακόμα 150 εκατ. λίρες (197 εκατ. δολάρια) σε ένα από τα θέρετρα γκολφ που έχει στη Σκωτία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τραμπ.

Ο Τραμπ είναι ιδιοκτήτης δύο θερέτρων γκολφ στη Σκωτία και η ανάπτυξη του θερέτρου στο Μπαλμεντί, κοντά στο Αμπερντίν στη βορειαανατολική Σκωτία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής και περιβαλλοντολόγους.

Ο οργανισμός επένδυσε 100 εκατ. λίρες στην πρώτη φάση της ανάπτυξης και έχει δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 750 εκατ. λιρών. Σχεδιάζει να κατασκευάσει 500 κατοικίες, 50 παραθεριστικά καταλύματα, αθλητικό κέντρο και εμπορικούς χώρους στο θέρετρο στο Αμπερντίν, παράλληλα με άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής.

«Το αρχικό ενδιαφέρον για τα σχέδιά μας ήταν απίστευτο και, υπό τον όρο ότι θα εγκριθούν οι λεπτομερείς μελέτες, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τον επόμενο χρόνο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Έρικ Τραμπ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι επικεφαλής του Οργανισμού Τραμπ.