Εκατοντάδες άνθρωποι φέρονται την Τρίτη ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση χθες υδροηλεκτρικού φράγματος υπό κατασκευή στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Το φράγμα, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, κατέρρευσε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος προκαλώντας τον θάνατο "πολλών ανθρώπων", ενώ "οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε εκατοντάδες", διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των κομμουνιστικών αρχών της χώρας.

"Πολλά σπίτια καταστράφηκαν επίσης", σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πολλές δεκάδες φράγματα κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο στο Λάος, το οποίο εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της υδροηλεκτρικής ενέργειας που παράγει στις γειτονικές του χώρες, κυρίως στην Ταϊλάνδη.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχίες όσον αφορά τις φιλοδοξίες του Λάος στον τομέα της ενέργειας, κυρίως για τον αντίκτυπο των υδροηλεκτρικών φραγμάτων του στον ποταμό Μεκόνγκ, στην χλωρίδα και την πανίδα του, στους αγροτικούς πληθυσμούς και στις τοπικές οικονομίες που εξαρτώνται από αυτόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από