Η ΑΕΚ θα έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη πρόκληση για να κάνει το μεγάλο βήμα στον δρόμο προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα κληθεί να αποκλείσει μία εκ των Σέλτικ, Ρόζενμποργκ. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί το μεγαλύτερο… ζόρι για την Ενωση για τον μήνα Αύγουστο.

Ο τραυματισμός του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι φαίνεται να αφήνει εκτός μάχης τον ουκρανό αμυντικό για αυτά τα δύο παιχνίδια-«φωτιά». Με την απώλειά του να είναι τεράστια. Η Ενωση επέλεξε να ρισκάρει φέτος, αποκτώντας τον Οικονόμου ως διάδοχο του Βράνιες. Εντάσσοντας δηλαδή στην αμυντική της γραμμή έναν στόπερ χωρίς «γεμάτη» σεζόν. Κάτι που ισχύει και για τους επιρρεπείς σε τραυματισμούς Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να υπάρχει μόλις ένας 100% ετοιμοπόλεμος στόπερ, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Κάτι που από μόνο του δημιουργεί πρόβλημα. Το πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ΑΕΚ ακόμα δεν είναι σαφές.

Ολα δείχνουν ότι απόφαση για απόκτηση αμυντικού δεν υπάρχει προς το παρόν. Η ομάδα «πονά» στη συγκεκριμένη θέση μόλις από τον Αύγουστο και εφόσον δεν προκύψει προσθήκη, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα στην πορεία. Μιας και μιλάμε για μια φουλ απαιτητική σεζόν, με πολλές υποχρεώσεις και «κολλητά» παιχνίδια.

Η ΑΕΚ έχει ρισκάρει στο συγκεκριμένο κομμάτι του σχεδιασμού της και πλέον αυτό το αντιλαμβάνονται και εκείνοι που έκαναν τις αρχικές επιλογές. Με πρώτο και καλύτερο τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που θα στερηθεί τον καλύτερο αμυντικό του στα ματς που έρχονται και θα είναι η… μισή χρονιά για τον Δικέφαλο. Ο χρόνος για να γίνουν πάντως όσα φαίνεται πως χρειάζονται, υπάρχει. Το ζητούμενο είναι η απόφαση και φυσικά το… χρήμα.