Η ανάγκη του Παναθηναϊκού να αποκτήσει έναν υψηλόσωμο φορ πρώτης γραμμής, που θα δώσει λύση στο γκολ και θα «γεμίσει» τη γραμμή κρούσης των Πρασίνων, είναι δεδομένη. Ο Γιώργος Δώνης είχε θέσει ως προτεραιότητα στα μεταγραφικά την εν λόγω προσθήκη, καθώς εκτιμά πως η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε το ζήτημα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής το σύνολο του Δώνη στο σκοράρισμα είναι εμφανές. Γι’ αυτό, εδώ και ημέρες το βάρος αναφορικά με την ενίσχυση της ομάδας έχει πέσει στον «γκολτζή». Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, αυτός έχει βρεθεί και δεν είναι άλλος από τον Τόμας Πέκχαρτ. Τον πρώην φορ της ΑΕΚ, που πέρυσι αγωνίστηκε στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο τσέχος στράικερ είναι μια περίπτωση που ταιριάζει γάντι στα «θέλω» του Δώνη, καθώς βρίσκει δίχτυα και παράλληλα είναι εξαιρετικά ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Στοιχείο που θέλει να προσθέσει στην ομάδα του ο έλληνας τεχνικός.

Διαπραγματεύσεις για το deal

Βεβαίως η περίπτωση του Πέκχαρτ δεν είναι απλή. Ο υψηλόσωμος φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του Ισραήλ, το οποίο είναι μάλιστα… τσουχτερό. Αφού ο τσέχος φορ αμείβεται με περίπου 500.000 ευρώ τον χρόνο. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαθέσει ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι προσπαθούν να έρθουν σε μια συμφωνία με την Μπερ Σεβά, ώστε να καταβάλουν συνολικά κοντά στα 300.000 ευρώ στον σύλλογο του Ισραήλ και ο Πέκχαρτ να έρθει στην Ελλάδα ως δανεικός. Παίζοντας μέχρι το φινάλε της σεζόν με τον Παναθηναϊκό και από εκεί και έπειτα, εφόσον το επιθυμούν οι Πράσινοι, να υπάρξει μια συμφωνία για την απόκτησή του.

Το όλο ζήτημα παραμένει προς το παρόν ανοικτό, μιας και ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Ο Παναθηναϊκός πάντως θα συνεχίσει τη μάχη του για την απόκτηση του Πέκχαρτ, εξαντλώντας τα περιθώρια για να τον κάνει δικό του. Μιας και αποτελεί μια επιλογή για την οποία ο Δώνης εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος.

Ψάχνεται και για στόπερ

Μπορεί τη δεδομένη στιγμή το βάρος για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού να έχει πέσει στο θέμα του φορ, και δη στον Πέκχαρτ, όμως στο κάδρο υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που απασχολούν. Με πρώτη και καλύτερη εκείνη του κεντρικού αμυντικού.

Οι Πράσινοι ψάχνονται στην αγορά για έναν στόπερ που θα μπορέσει να δώσει σιγουριά στα μετόπισθεν, αφού το πείραμα με τον Γιόχανσον δεν φαίνεται να βγαίνει.

Ηδη στη λίστα του Γιώργου Δώνη υπάρχουν 3-4 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο έλληνας τεχνικός, οι οποίοι και εξετάζονται. Με στόχο σύντομα ένας εξ αυτών να αποκτηθεί και να καλυφθεί έτσι και το κενό που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο κέντρο της άμυνας.

Η τετράδα των αρχηγών

Οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Χρήστος Δώνης, Αντονί Μουνιέ και Πασχάλης Στάικος θα είναι οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν, με τους δύο τελευταίους να προκύπτουν μέσω ψηφοφορίας μεταξύ των παικτών. Ο Γιώργος Δώνης είχε ανακοινώσει πως στην τετράδα των αρχηγών θα βρίσκονται οι Χρήστος Δώνης και Δημήτρης Κουρμπέλης. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε οι ξένοι να επιλέξουν έναν αρχηγό, όπως επίσης και οι νεαροί του Τριφυλλιού.

Ετσι επιλέχθηκαν οι Μουνιέ και Στάικος που μαζί με τους Δώνη και Κουρμπέλη θα είναι οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού για φέτος.