Το τοπίο αναφορικά με την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι ξεκάθαρο μετά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης και τα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη σχετική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό και τον παίκτη να δικαιώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η εκδίκαση λοιπόν της υπόθεσης έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το «παρών» έδωσε και ο διεθνής άσος των Ερυθρολεύκων, ο οποίος έκανε ταξίδι – αστραπή από το Ερμελο στην Αθήνα. Δείχνει και αυτό τη μεγάλη επιθυμία του παίκτη να τελειώσει άμεσα το θέμα και να αφοσιωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Η παρουσία του μάλιστα στην τετράωρη διαδικασία ήταν καταλυτική και πλέον αναμένεται η απόφαση στο τέλος Αυγούστου, με τους νομικούς εκπροσώπους της ομάδας του λιμανιού και του παίκτη (Βασίλης Δημακόπουλος, Λίνα και Ασπα Σουλούκου και Χατζησαβάογλου) να εκφράζουν την βεβαιότητά τους για τη δικαίωση των θέσεων του Ολυμπιακού και του Χριστοδουλόπουλου.

Εξαρχής η πλευρά των Πειραιωτών και του παίκτη ζήτησε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να καταθέσουν το έγγραφο που ισχυρίζονται ότι είχαν ως συμβόλαιο. Μάλιστα ακόμα και ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος είπε κάποια στιγμή στη διάρκεια της συνεδρίασης «Δείξτε το συμβόλαιο».

Οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν λοιπόν ένα μεταχρονολογημένο έγγραφο, το οποίο όμως δεν κατέθεσαν ποτέ και το οποίο δεν έχει καμιά ισχύ. Η ΑΕΚ λοιπόν παρουσίασε έγγραφο που είχε υπογράψει ο Χριστοδουλόπουλος στις 27 Αυγούστου του 2016 (όταν ήταν παίκτης της Βερόνα) αλλά με ημερομηνία 1-7-2018 και με την υπογραφή του Αλέξη Δέδε. Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Δέδες ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, αλλά από τον Νοέμβριο του 2016 είναι στέλεχος της ΕΠΟ, έχοντας αποχωρήσει από τους Κιτρινόμαυρους. Μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος της επιτροπής Βασίλης Ανδρόνικος, όταν μελέτησε το έγγραφο που παρουσίασε η ΑΕΚ, ρώτησε τους εκπροσώπους της Ενωσης για ποιον λόγο δεν κατέθεσαν το συμβόλαιο, αλλά οι απαντήσεις που πήρε δεν τον έπεισαν, αν κρίνει κάποιος από τις πολλές φορές που έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα.

«Δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν κατηγορηματικός αναφερόμενος στο θέμα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα έγκυρο συμβόλαιο και εστίασε στην απουσία υπογραφής από πλευράς ΑΕΚ, όταν είχε υπογράψει εκείνο το έγγραφο.

«Οταν υπέγραψα εγώ εκείνο το έγγραφο δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή. Υπήρχε του κυρίου Δέδε. Μου ζήτησαν να το υπογράψω, αν ήθελα, μετά τον διετή δανεισμό μου από τη Βερόνα, ως μια βάση για ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου. Αυτό είχε γίνει 27 ή 28 Αυγούστου, ήμουν παίκτης της Βερόνα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού.

Η μεταχρονολόγηση λοιπόν αποδεικνύεται από το ότι για την πλευρά της ΑΕΚ έχει υπογράψει ο Αλέξης Δέδες, ο οποίος όπως προαναφέραμε ήταν το καλοκαίρι του 2016 διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους είναι εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι ο Χριστοδουλόπουλος στάθηκε και στα όσα του είχε πει ο Μηνάς Λυσάνδρου εκείνη την περίοδο, καθώς ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ ήταν δικηγόρος του παίκτη το καλοκαίρι του 2016. «Οταν σε πλήρωνα μού έλεγες άλλα και τώρα λες άλλα; Σε είχα δικηγόρο μου για να με προστατεύσεις. Και μου είχες πει ότι είναι ανίσχυρο αυτό το συμβόλαιο, ότι δεν μπορεί να σταθεί τέτοιο συμβόλαιο. Οταν κατάλαβα ότι με θέλει ο Ολυμπιακός στις 14 Μαΐου επικοινώνησαν με μένα και τον εκπρόσωπό μου και μου έκαναν πρόταση εν μέσω απειλών, να υπογράψω για δύο χρόνια με 500.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά αρνήθηκα».

Τον Αύγουστο η απόφαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου τάχθηκε και ο ΠΣΑΠ. Πλέον όλες οι πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα και η απόφαση αναμένεται στο τέλος Αυγούστου.