Η κλήρωση με την –ίσως ισχυρότερη «ανίσχυρη» –Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ (9-16/8). Η εκδίκαση της υπόθεσης Χριστοδουλόπουλου στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και η ξεκάθαρη αίσθηση της «δικαίωσης» που ούτως ή άλλως αναμενόταν. Οι μεταγραφικές υποθέσεις του Γιασίν Μεριά (που είναι σαφώς πιο προχωρημένη) και αυτή του Γούλιαν Αράο της Φλαμένγκο που επίσης εξελίσσεται. Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να στείλει στον Ρέντη και ουσιαστικά… αλλού, τους Μάρκο Μάριν, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Μπιόρν Eνγκελς. Το αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Αϊντχόφεν (20.00) που μοιάζει με το κρας τεστ της προετοιμασίας.

Μια ατζέντα ασφυκτικά γεμάτη για τον Ολυμπιακό, που όχι μόνο ανταποκρίνεται αλλά και που κράτα το γκάζι πατημένο, υλοποιώντας το σχέδιο της «επανεκκίνησης» που χαρακτηρίζει το φετινό του καλοκαίρι. Αν έπρεπε λοιπόν να το πιάσουμε από κάπου; Προφανώς η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίζεται από την υπόθεση του Λάζαρου, όπου οι Πειραιώτες παρουσία του ποδοσφαιριστή προφανώς και απέδειξαν με συνοπτικές διαδικασίες και το νόμιμο αλλά και το δίκιο τους. H απόφαση αναμένεται τέλη Αυγούστου, αλλά μάλλον από χθες είναι πια και τυπικά όλα ξεκάθαρα. Ο Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει άμεσα στην Ολλανδία για να ενταχθεί εκ νέου στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα προφανώς απόψε δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί απέναντι στην Αϊντχόφεν. Σε ένα τεστ που πραγματικά μοιάζει πολύ ισχυρό, πόσω μάλλον από τη στιγμή που η αντίπαλος των Ερυθρολεύκων σε δέκα ημέρες ανοίγει την αυλαία της επίσημα παίζοντας στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στη Φέγενορντ (4/8). Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Ολυμπιακού απέναντι σε μια ακόμη ομάδα που η δική της προετοιμασία είναι πιο «προχωρημένη».

Το προφίλ των Ελβετών

«Προχωρημένη» είναι και η Λουκέρνη, η οποία το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε τη μάχη της στο φετινό πρωτάθλημα της Ελβετίας. Εκεί όπου πέρυσι κατετάγη στην 3η θέση. Καλή ομάδα. Μαζί με τους Ρέιντζερς (Σκωτία) ήταν οι δυσκολότεροι υποψήφιοι αντίπαλοι της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα.

Μέχρι τις 9 Αυγούστου, όταν και θα έρθει στο Καραϊσκάκη, θα έχει δώσει τρία ματς πρωταθλήματος. Αρα σίγουρα θα έχει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι καλό που έμαθε από τώρα τον αντίπαλό του, και μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάλυσή του. Καλύτερο από το να προέκυπτε ένα «ζευγάρι» υποψήφιων αντιπάλων που θα ξεκινούσαν από μεθαύριο τη μάχη τους στον δεύτερο προκριματικό.

Και σε ό,τι αφορά το ρόστερ; Σας είχαμε προϊδεάσει πως ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να δουλεύει με 26-27 ποδοσφαιριστές. Μέχρι το Σάββατο στο Βέλγιο είχε 30. Τώρα με τον Ρομαό (ανακοινώθηκε από τη Ρεμς) αλλά και την απόφαση για τους Τζούρτζεβιτς, Ενγκελς και Μάριν, οι οποίοι ήδη θα πρέπει να ψάχνουν για την επόμενη ομάδα τους, ο αριθμός του ρόστερ που βρίσκεται στην Ολλανδία είναι πάλι στο «26». Εκεί που θέλει ο προπονητής. Η ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα την Παρασκευή. Τότε που εάν και εφόσον μπορεί κάλλιστα να έχουν τελειώσει οι δύο μεταγραφικές ιστορίες που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες.

Οι Πειραιώτες δεν λένε το παραμικρό κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Ούτε για τον Μεριά, ούτε για τον Γουίλιαν Αράο. Η αίσθηση που υπάρχει όμως από τα ρεπορτάζ που προκύπτουν σε Τυνησία και Βραζιλία είναι πως και οι δύο υποθέσεις πάνε καλά. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε εξελίξεις για τους δύο διεθνείς άσους.

Μήνυμα σε όσους δοκιμάζονται

Τι και αν η ατζέντα του Ολυμπιακού ήταν γεμάτη χθες; Οι Ερυθρόλευκοι δεν παρέλειψαν το αυτονόητο: «Οι προσευχές μας γι’ αυτούς που δοκιμάζονται και για τους πραγματικούς ήρωες που δίνουν μάχη με τις φλόγες» ήταν το μήνυμα που ανάρτησαν στον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ στο Τwitter.