Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας. 120 λουόμενους απεγκλώβισαν σκάφη του ΛΣ ως αργά το βράδυ. Οι 9 εκ των 13 τελικά Δανών τουριστών διασώθηκαν. 3 άτομα (ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα 15χρονο κορίτσι) μεταφέρθηκαν με πλωτό του ΛΣ στο λιμάνι της Ραφήνας. Είχαν εντοπιστεί απανθρακωμένοι σε άλλη περιοχή και χρειάστηκε να γίνει μεταφορά τους με πλωτό δυσκολίας πρόσβασης στη Ραφήνα.

Με ιδιωτικά αλλά και σκάφη του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ανασύρονται είναι και κάποιοι νεκροί, αυξάνοντας συνεχώς τον τραγικό απολογισμό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για 8 νεκρούς.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ  όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.