Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών.

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί.Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο. Αλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης», είπε και πρόσθεσε ότι γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. Η Ελλάδα», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν διαφορές.Θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε -ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς- τα πώς και τα γιατί.

Τώρα είναι ακόμη η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα. Αγώνα για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Αγώνα για να νικήσουμε τη φωτιά. Αγώνα για να βρούμε τους αγνοούμενουςΝα μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.Και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί. Με απόλυτο σεβασμό και βαθιά αναγνώριση:

Ευχαρίστησε όλους του ξένους ηγέτες γιατην αλληλεγγύη τους και τη βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα κια κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές. Τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις, θα σταθούμε όρθιοι».