Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Μαραθώνα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, συμμετείχε την Τρίτη η  Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, δημοτικές παρατάξεις κ.ά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων όσων έχουν πληγεί, με προτεραιότητα στους άνεργους, στους φτωχούς αυτοπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, ταυτόχρονα με μέτρα αποκατάστασης όλων των υποδομών και ολικής αποζημίωσης των πληγέντων.

Ακόμα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που δεν είναι επιμέρους και προσωρινά, αλλά να αντιμετωπίζουν συνολικά τα προβλήματα που προκύπτουν και μεταξύ άλλων έθεσε το ζήτημα εκσυγχρονισμού των υποδομών (ύδρευσης, ρεύματος κ.ά.), στην περιοχή, αλλά και συνολικά των υποδομών προστασίας της ανθρώπινης ζωής σε περιπτώσεις πυρκαγιών, αλλά και άλλων καταστροφών.