Η ΑΕΚ έδωσε το Σάββατο απέναντι στον Ατρόμητο το τρίτο φετινό φιλικό της και το πρώτο μετά την επιστροφή της από την Πολωνία. Η Ενωση αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την ομάδα του Περιστερίου, παρότι παρουσίασε βελτίωση στην εικόνα της. Δείχνοντας πως σιγά σιγά αφομοιώνει τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη και βρίσκει ρυθμό.

Ωστόσο, είναι σαφές πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν ανάγκη από χρόνο και φυσικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Μιας και στο Περιστέρι αγωνίστηκε από τους νεοαποκτηθέντες μονάχα ο Λούκας Μπογέ. Με τους Αλεφ Ντος Σάντος και Εζέκιελ Πόνσε να παρακολουθούν το παιχνίδι από τα επίσημα.

Η Ενωση δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Ατρόμητο, η αμυντική της λειτουργία παίρνει άριστα. Ομως στο άλλο κομμάτι του παιχνιδιού, εκείνο δηλαδή της δημιουργίας και του σκοραρίσματος, ήταν και πάλι μέτρια.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δείχνει να εξελίσσεται σε πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο για την ΑΕΚ καθώς για τρίτο παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η Ενωση είχε γνωρίσει την ήττα στην Πολωνία από την Μιετς Λέγκνιτσα με 1-0, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και απέναντι στον Ατρόμητο. Στο θεωρητικά πιο δυνατό παιχνίδι της μέχρι σήμερα.

Ο Ουζουνίδης μπορεί να δήλωσε μετά το ματς πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το εν λόγω κομμάτι και πως σύντομα θα έρθουν και τα γκολ, όμως είναι βέβαιο πως υπάρχει προβληματισμός. Μιας και ο χρόνος μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας δεν είναι πολύς και η ΑΕΚ καλείται να ανασυνταχθεί, βρίσκοντας λύση στο σκοράρισμα.

Η προσθήκη των Αλεφ και Πόνσε στην εξίσωση αλλά και η ένταξη του Μπογέ στο σύνολο αποτελούν παράγοντες που αναμφίβολα μπορούν να βοηθήσουν στο να έρθει βελτίωση. Ωστόσο μένει να φανεί και στην πράξη σε τι βαθμό μπορεί να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της πρωταθλήτριας προκειμένου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να παρουσιαστεί όπως πρέπει για να διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μαθαίνει αντίπαλο

Σήμερα η ΑΕΚ στρέφει το ενδιαφέρον της στην κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου από το γκρουπ των ανίσχυρων θα μάθει τον αντίπαλό της στον δρόμο προς τα «αστέρια». Η Ενωση λόγω του χαμηλού συντελεστή της δεν θα έχει εύκολη αποστολή, ωστόσο με λίγη τύχη μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα για την επόμενη φάση. Εξασφαλίζοντας σίγουρα την είσοδό της στους ομίλους του Europa League και διεκδικώντας παράλληλα την ευκαιρία για το όνειρο.

Η μοναδική ομάδα που δεδομένα είναι μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων της Ενωσης είναι μέχρι στιγμής η Ζάλτσμπουργκ, αφού οι υπόλοιπες θα προκύψουν από τους νικητές των ζευγαριών που έχουν ήδη κληρωθεί για την προηγούμενη φάση του θεσμού. Πέραν της Ζάλτσμπουργκ, στον δρόμο της ΑΕΚ είναι πιθανό να βρεθούν οι νικητές των παρακάτω αναμετρήσεων: Λουντογκόρετς – Βιντεότον, Σέλτικ – Ρόζενμποργκ, Λέγκια – Σπάρτακ Τρνάβα, Αστανα – Μίντιλαντ, Καραμπάχ – Κουκέσι.

Ψάχνει λύση

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μπορεί να κάνει κανονικά προπονήσεις όλον αυτόν τον καιρό και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον άφησε εκτός της αποστολής για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Eνας αποκλεισμός που έχει τη σημασία του και δείχνει πως ο έμπειρος χαφ, δεν είναι στα πλάνα του έλληνα τεχνικού. Η ΑΕΚ αναζητά έπειτα από εισήγηση του προπονητή λύση για να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιο του Αλβανού χαφ. Αδειάζοντας χώρο στο ρόστερ της και προχωρώντας στην πορεία στην απόκτηση ενός άλλου μέσου, που θα καλύπτει τα «θέλω» του Ουζουνίδη. Τα ονόματα των Κονέ, Λουντ και Γιάγιαλο παραμένουν στη λίστα του Δικεφάλου για την ενίσχυση του άξονα, την ίδια στιγμή πάντως που η ΑΕΚ φέρεται να ψάχνει και για άλλες περιπτώσεις μέσων στην αγορά.