Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από το Rogers Cup, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Τορόντο, ως μέρος της στρατηγικής του να ελαφρύνει το πρόγραμμά του και να εξοικονομήσει ενέργεια για τις κορυφαίες διοργανώσεις, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι διοργανωτές του τουρνουά. Η απόφαση του 36χρονου Ελβετού έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Wimbledon.

«Είχα μια φανταστική στιγμή στο Μόντρεαλ πέρυσι και πάντοτε απολαμβάνω να παίζω μπροστά στους Καναδούς οπαδούς, αλλά δυστυχώς με τον προγραμματισμό, που είναι το «κλειδί» για την μακρόχρονη πορεία μου, αποφάσισα να αποχωρήσω από το Τορόντο φέτος» ανέφερε ο Φέντερερ σε δήλωσή του, που κοινοποίησαν οι διοργανωτές. «Εύχομαι στο τουρνουά κάθε επιτυχία και λυπάμαι που το έχασα», πρόσθεσε.

Το Rogers Cup (4-12 Αυγούστου) θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή εννέα από τους 10 κορυφαίους παίκτες του ATP World Tour, συμπεριλαμβανομένου του νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ραφαέλ Ναδάλ και του πρωταθλητή του Wimbledon και τετράκις νικητή στη διοργάνωση, Νόβακ Τζόκοβιτς.