Ο Γιάννης Σγουρόπουλος φιγουράρει στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Με τον αέρα του 2ου φαβορί, με ηρεμία και απόλυτη πίστη στις δυνατότητες του ο 18άχρονος άσος έφτασε τη Δευτέρα στον αρχικό του στόχο στο απλό. Να εξασφαλίσει θέση στα μετάλλια! Πέρυσι έγινε ο πρώτος έφηβος στη γηραιά ήπειρο και τώρα υπερασπίζεται με συνέπεια τον τίτλο του έχοντας σιγουρέψει θέση στο πόντιουμ των νικητών!

Είχε πολύ δύσκολους αντιπάλους, αλλά τόσο στη 16άδα όσο και στην 8άδα κατάφερε να ελέγξει τα παιχνίδια. Αρχικά επιβλήθηκε του Ρώσου Βλαντιμίρ Σιντορένκο (νούμερο 9 στο αγώνισμα) με 4-0 σετ κι έπειτα του Ιταλού Ματέο Μούτι (Νο 8) με 4-2 για να προχωρήσει στην 4άδα. Παρουσιάζεται απόλυτα έτοιμος να διεκδικήσει νέο χρυσό μετάλλιο και θα κάνει αύριο την τελική του προσπάθεια. Στις 12:20 αντιμετωπίζει στα ημιτελικά τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Νο 25). Στον άλλο ημιτελικό το νούμερο 1 φαβορί των αγώνων, ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος, συναντά τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ (Νο 4).

«Ο Γιάννης εμφάνισε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχε την κατάλληλη συγκέντρωση, ήταν ήρεμος και βρήκε λύσεις ακόμα κι εκεί που δυσκόλευαν τα πράγματα. Δεν έπαιξε μόνο με δύναμη, έπαιξε και μυαλωμένα και πέρασε στα μετάλλια. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όμως, προχωράμε βήμα-βήμα και πάμε στο φινάλε να διεκδικήσουμε το καλύτερο», αρκέστηκε να δηλώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής περιγράφοντας με λίγα λόγια την αγωνιστική εικόνα του αθλητή του.