Ο Αστέρας Τρίπολης είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και το πρώτο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι Αρκάδες είναι αυτό της Χιμπέρνιαν. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 26 Ιουλίου στη Σκωτία και η ρεβάνς στις 2 Αυγούστου στην Τρίπολη. Η ομάδα της Τρίπολης επιστρέφει λοιπόν στην Ευρώπη και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής του Αστέρα Σάββας Παντελίδης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας του στο περσινό πρωτάθλημα. Ο έλληνας τεχνικός έκανε πολύ καλή δουλειά στους Αρκάδες, κράτησε το τιμόνι της ομάδας του με σταθερότητα ακόμα και όταν υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες στη διάρκεια μιας σεζόν, αλλά ο Παντελίδης έδειξε με τον τρόπο που χειρίστηκε πράγματα και καταστάσεις ότι ήταν έτοιμος για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο 53χρονος τεχνικός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία, να οδηγήσει τον Αστέρα όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι, γνωρίζοντας βέβαια ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ο έλληνας τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια παρουσιάζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και ο Παντελίδης καλείται να παρουσιάσει μια ομάδα έτοιμη απέναντι στη Χιμπέρνιαν για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο προπονητής του Αστέρα έχει δηλώσει πως ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του και η πρόταση των Αρκάδων είχε φτάσει σε μια περίοδο που τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον ίδιο. Η διοίκηση του Αστέρα έδειξε όμως εμπιστοσύνη στον έλληνα τεχνικό και αυτός κατάφερε να πετύχει κάτι που μάλλον δεν περίμενε κανείς, όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πολλοί είχαν κάνει λόγο για ρίσκο από πλευράς διοίκησης του Αστέρα, αλλά η πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή από πλευράς ιθυνόντων της ομάδας της Τρίπολης.

Υψηλός στόχος

Ο έλληνας τεχνικός υπέγραψε την περασμένη άνοιξη νέο συμβόλαιο με τους Αρκάδες το οποίο είναι διετούς διάρκειας. Η διοίκηση του Αστέρα φρόντισε να ανταμείψει τον έμπειρο προπονητή, προσφέροντας νέο συμβόλαιο στον Παντελίδη, και ο κόουτς του Αστέρα θέλει να πετύχει περισσότερα πράγματα με την ομάδα της Τρίπολης. Η αρχή για ένα μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταξίδι γίνεται στη Σκωτία με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν και ο Σάββας Παντελίδης ξέρει πολύ καλά ότι αν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του όσο το δυνατόν ψηλότερα, θα έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως η συμμετοχή του Αστέρα στους ομίλους του Γιουρόπα είναι το μεγάλο στοίχημα του Παντελίδη και ο προπονητής των Αρκάδων καταστρώνει τα πλάνα του.

Ο Παντελίδης ξέρει πολύ καλά την ομάδα του, γνωρίζει καλά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της, γιατί είναι σίγουρο πως αυτή την περίοδο της σεζόν δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει και αδυναμίες. Το σίγουρο όμως είναι πως από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα, κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και όλοι αναγνωρίζουν το πόσο βοήθησε την ομάδα του στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Βέβαια, θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Παντελίδης είχε κάνει καλή δουλειά και στον Ηρακλή πριν από δύο χρόνια, σε μια περίοδο που ο Γηραιός αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, η παρουσία του Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ είναι μια μεγάλη δικαίωση για τον έλληνα τεχνικό, ο οποίος όμως κοιτάζει ψηλότερα. Την περσινή σεζόν έβαλε τις βάσεις και φέτος θέλει να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα, οδηγώντας τον Αστέρα σε μεγαλύτερες επιτυχίες.