Υπάρχουν κάποιοι ζωδιακοί τύποι με τους οποίους περνάς καλά από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίζεις και άλλοι τους οποίους μπορεί να τους ξέρεις χρόνια αλλά η επικοινωνία σας παραμένει αν όχι ανυπόφορη, δύσκολη. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν ναυαγήσετε με ορισμένους από αυτούς σε ένα ερημονήσι.

Οι παρακάτω οδηγίες πλεύσης θα σας βοηθήσουν να… επιβιώσετε. Με τον Κριό δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις για την διαβίωσή σας στο νησί, ούτε για την εξερεύνηση του, ούτε για την εξεύρεση τροφής. Γεννημένος αρχηγός θα αναλάβει δράση, προκειμένου να επιλύσει αυτά τα προβλήματα, αρκεί να τον προσέχετε αφού δεν έχει αίσθηση κινδύνου και μπορεί να τσακιστεί πουθενά, οπότε τη βάψατε…

Πρακτικός ο Ταύρος θα οργανώσει τα πράγματα που αφορούν στην προφύλαξή σας, φτιάχνοντας πρόχειρη στέγη, βρίσκοντας ξύλα για φωτιά και φαγητό, μέχρι και ψάρια θα καταφέρει να πιάσει με τα χέρια… Εσύ ασχολήσου με τα υπόλοιπα. Αν αργήσει να επιστρέψει, μην ανησυχήσεις, είναι κάπου στο δρόμο… Με τον Δίδυμο θα διασκεδάσεις την περιπέτεια που σας έλαχε, αλλά θα νιώσεις και ανασφάλεια, καθώς θα χαρείς βλέποντας τη σχεδία που έφτιαξε για να φύγετε, ωστόσο, θα αμφισβητήσεις το ευφάνταστο σχέδιό του να βγείτε στα ανοιχτά περνώντας από τους απόκρημνους βράχους της ακτής και κυρίως τους καρχαρίες που κόβουν βόλτες πιο πέρα.

Ο Καρκίνος θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα της κατάστασης που βιώνετε. Ενώ εσύ μαζεύεις κλαδιά για να στήσετε ένα υπόστεγο και ξύλα για να ανάψετε φωτιά ή πέτρες για να σχηματίσετε ένα τεράστιο SOS εκείνος θα σας παρακολουθεί αναστενάζοντας και βουρκώνοντας. Σκεφτείτε από τώρα πως θα τον κινητοποιήσετε. Ο βασιλιάς Λέων θα αντιμετωπίσει το νησί ως νέα επικράτεια με υπήκοο, εσένα… Δείξε ψυχραιμία, όταν έρθει να δει πως τα πας με τη στέγη, αν μάζεψες κλαδιά για φωτιά αν βρήκες φαγητό κ.ο.κ. και άφησέ τον να κοιμηθεί παγωμένος και νηστικός πάνω στα σκληρά βράχια, μπας και αποφασίσει να συμμετάσχει στην προσπάθεια επιβίωσής σας.

Ο Παρθένος θα χρειαστεί το χρόνο του για να κατανοήσει την κατάστασή σας και θα αρχίσει τη γκρίνια, καθώς θα εκνευρίζεται με ζωύφια, άμμο, ζέστη, λες και αυτό είναι το μείζον, δεδομένου ότι έχετε ναυαγήσει στη μέση του πουθενά! Εν ολίγοις και αυτή τη φορά χάνεται στις λεπτομέρειες. Αν βρεθείς σε ερημονήσι παρέα με έναν Ζυγό οπλίσου με υπομονή, καθώς δεν τον νιάζει απλά να επιβιώνει, θέλει να ζει ωραία. Ετσι, ενώ εσύ θα μαζεύεις στρείδια για να φάτε, εκείνος θα ανακαλύψει τα ωραιότερα κοχύλια για να διακοσμήσει τη σπηλιά σας! Ο Σκορπιός ως άλλος Ροβινσόνας Κρούσος θα βρει πρακτικούς τρόπους για να διευκολύνει τη διαβίωση σας στο νησί και τα βράδια, καθώς θα κάθεστε γύρω από τη φωτιά, θα διηγείται ιστορίες για κανίβαλους…

Ο Τοξότης θα ζήσει την απόλυτη εμπειρία μέσα στη φύση, εξερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή αυτόν τον επίγειο παράδεισο που βρεθήκατε, έως ότου έρθει το πλοίο να τον παραλάβει. Για τα πρακτικά ζητήματα θα φροντίσεις εσύ, ξεκίνα με τα ξύλα και το πόσιμο νερό… Ο λάτρης της ρουτίνας και του ελέγχου Αιγόκερως θα νιώσει ότι ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ωστόσο θα στρωθεί στη δουλειά, προκειμένου να επιβιώσετε, λειτουργώντας με εργατικότητα και αυτοπειθαρχία. Ο Υδροχόος ως άλλος Μαγκάιβερ, θα χρησιμοποιήσει όλες στις απίθανες γνώσεις, που έχει για να διευκολύνει την επιβίωσή σας βρίσκοντας τρόπους να μαζέψετε νερό, να ανάψετε φωτιά, ενώ θα φτιάξει μέχρι και ραδιοπομπό από ένα διαλυμένο κινητό… Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνατε και κολλητοί, κρατήσου σε απόσταση, γιατί μπορεί να τον ψάχνεις στην άλλη άκρη του νησιού!

Αν ναυαγήσεις με Ιχθύ φρόντισε να βρεις τρόπο να μην σου ρίξει το ηθικό χωρίς να το καταλάβεις, καθώς αρέσκεται στην καταστροφολογία. Μήπως έχει δηλητηριώδεις αράχνες και φίδια και κυνηγούς κεφαλών; Και αφού αρχίσεις να αναρωτιέσαι για το μέλλον σας θα σε αφήσει άναυδο πετάγοντας ένα «μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά».