Επενδυτικό πρόγραμμα που υπερβαίνει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει ο Όμιλος Grecotel εντός του 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας.

Η Grecotel, που αριθμεί συνολικά περίπου 6.100 εργαζόμενους, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εργοδότες της ελληνικής ξενοδοχίας.

Ενδεικτικό της δυναμικής του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, που προχωρεί στη ριζική ανακαίνιση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε τέσσερις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, είναι μεταξύ άλλων: Η εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, ο εκσυγχρονισμός-επέκταση 40 χώρων εστίασης και η αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.

Ειδικότερα, το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, αφορά την ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.

«Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων “τρίτης γενιάς” στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel, κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη και πρόσθεσε ότι φέτος, σε σχέση με το 2017, ο Όμιλος της Grecotel αναμένει μεσοσταθμική αύξηση 7% στις διανυκτερεύσεις και 9% στον κύκλο εργασιών του.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών».

Όπως ανακοίνωσε η Grecotel, στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει και επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, εν όψει της τουριστικής σεζόν του 2019.

Ήδη, η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000 μέτρων, 10 συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms εμβαδού 11.500 τ.μ. και περίπου 12.500 κρεβάτια, όπου φιλοξενούνται ετησίως 320.000 επισκέπτες που προέρχονται από περισσότερες από 150 χώρες.

Επίσης, ο Όμιλος διαθέτει τρία κέντρα θαλασσοθεραπείας συνολικής επιφάνειας 6.500τ.μ, 200 εστιατόρια, bars και εστιατόρια προσωπικού.

Ειδικότερα οι επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις εξής παρεμβάσεις:

Κέρκυρα

Αναβαθμίστηκε σημαντικά ο προορισμός Kommeno Peninsula μέσω της ριζικής «αναγέννησης» των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και αναπλάστηκαν εξωτερικοί χώροι έκτασης 30 στρεμμάτων.

Στην Κέρκυρα η Grecotel προσφέρει πλούσια γαστριμαργική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

Αχαΐα

Σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο αποτελεί πλέον το Casa Marron. Το νέο 5άστερο του Ομίλου, που «αναγεννήθηκε» μέσα από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997), αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα. Ανακαινίσθηκαν εξολοκλήρου 200 δωμάτια, το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με 10 εστιατόρια και μπαρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα.

Χαλκιδική

Ο Όμιλος προσέδωσε ξεχωριστή πινελιά στον τουριστικό καμβά της Χαλκιδικής μέσω της ριζικής αναβάθμισης του Pella Beach. Η Grecotel προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό 168 δωματίων και 14 bungalows, ενισχύοντας το προσφερόμενο προϊόν της.

Ρόδος

Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Rhodos Royal στην Καλλιθέα της Ρόδου, δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης αφορά 320 δωμάτια-σουίτες, καθώς και τα bungalows. To νέο Grecotel Rhodos Royal αποτελεί ένα δυναμικό resort, με πισίνες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ., με 8 νέα εστιατόρια και μπαρ και εξωτερικούς χώρους 40.000 τ.μ.