Οπως είχε φανεί από το ξεκίνημα της εβδομάδας, οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν αποφασίσει πριν από το φιλικό με τον Ατρόμητο να κλείσουν τις βασικές μεταγραφικές εκκρεμότητες της ομάδας, προκειμένου ο Μαρίνος Ουζουνίδης να μπορέσει να δουλέψει με τα εργαλεία που επιθυμεί. Κάνοντας όλα όσα έχει στο μυαλό του για να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα μπορέσει να διατηρηθεί στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αρχή σε αυτό το μεταγραφικό ντεμαράζ που προγραμμάτιζε ο Δικέφαλος έγινε την Τετάρτη με την άφιξη του Λούκας Μπογέ στην Ελλάδα. Ο αργεντινός άσος υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδας, κάνοντας μάλιστα χθες και την πρώτη του προπόνηση με τα κιτρινόμαυρα. Δείχνοντας πανέτοιμος για να τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό ο Μπογέ να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Ατρόμητο, κάνοντας έτσι αύριο το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αλλωστε ο αργεντινός άσος είχε ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της Τορίνο και βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ωστόσο, ο Μπογέ δεν είναι το μοναδικό απόκτημα που έφερε στην Ελλάδα η ΑΕΚ αυτές τις ημέρες. Μιας και χθες έφτασε στη χώρα μας και ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο επίσης αργεντινός φορ ήρθε στην Ενωση ως δανεικός από τη Ρόμα, με την ΑΕΚ να διατηρεί οψιόν για την αγορά του το επόμενο καλοκαίρι με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πόνσε υπολογίζεται ουσιαστικά για αντικαταστάτης του Σέρχιο Αραούχο, με την ΑΕΚ να στρέφεται ξανά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να βρει γκολ και ποιότητα. Στοιχεία που είχε φανεί πως έλειπαν από την ομάδα κατά την παραμονή της στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Κλείνει τον χορό ο Αλεφ

Μπογέ και Πόνσε είναι ήδη παίκτες της ΑΕΚ, όμως, όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες, οι δύο Αργεντινοί δεν θα αποτελέσουν τις μοναδικές προσθήκες που θα κάνουν οι Κιτρινόμαυροι. Η Ενωση περιμένει το μεσημέρι στην Αθήνα και τον Αλεφ ντος Σάντος, προκειμένου να κλείσει με τον βραζιλιάνο χαφ το κενό που υπάρχει στον άξονα.

Ο Αλεφ αναμένεται να περάσει το απόγευμα από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανακοινωθεί από την ΑΕΚ. Υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, αφού για να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην Ενωση θα πρέπει να καταβληθεί στην Μπράγκα ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μιας και η συμφωνία των δύο ομάδων είναι για τον μονοετή δανεισμό του 23χρονου ποδοσφαιριστή.

Οι ανανεώσεις

Με τις συγκεκριμένες προσθήκες η ΑΕΚ κλείνει σε πρώτη φάση τις μεταγραφικές κινήσεις της, αφού ό,τι επιπλέον κριθεί απαραίτητο να γίνει, θα έρθει πιο μετά. Ωστόσο, σύντομα, οι ιθύνοντες της ομάδας αναμένεται να βάλουν μπροστά άλλου τύπου εκκρεμότητες που αφορούν το τωρινό ρόστερ. Μιλάμε για τις ανανεώσεις των συμβολαίων που εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι και έχουν δρομολογηθεί, με στόχο να τελειώσουν άμεσα.

Ο πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, ενώ θα ακολουθήσουν οι Αντρέ Σιμόες, Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Λαμπρόπουλος. Μιας και στόχος της ΑΕΚ είναι όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν στην ομάδα και για τα επόμενα χρόνια.

Με Γαλατάσαραϊ το «καλό» φιλικό

Η Γαλατάσαραϊ θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στις 31 Ιουλίου, σε φιλικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ και θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε της Ενωσης ενόψει της νέας σεζόν.