Συνεχίστηκαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών με την αστυνομία να προχωρά σε 22 νέες συλλήψεις.

Η υπόθεση της εξάρθρωσης και των συλλήψεων ξεκίνησε στις 18.07.2018, και την Παρασκευή στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έρευνες σε οικίες κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας. Τα άτομα που συνελήφθησαν, όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, οπότε σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις έρευνες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 29 πυροβόλα όπλα διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, 3 κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής, 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες πιστολιών, 4 κλείστρα – εξαρτήματα πιστολιών, 2 πτυσσόμενες ράβδοι, μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (TAZER), 3 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων.

Όλα όσα κατασχέθηκαν και αφορούν σε προανακριτικό υλικό αποσταλεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση για συσχετισμό με την κύρια δικογραφία.