Δεν είναι ακριβώς κοντά. Δεν είναι όμως πλέον και τόσο μακριά τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η αρχή της δράσης. Στις 9 Αυγούστου ρίχνεται στη μάχη ο Ολυμπιακός, σε κάτι λιγότερο δηλαδή από τρεις εβδομάδες. Δεν γνωρίζουν βεβαίως ακόμη οι Ερυθρόλευκοι ούτε τον αντίπαλο ούτε τέλος πάντων διευθύνσεις και ονόματα. Γνωρίζουν όμως ότι τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι και αυτή η πληροφορία φτάνει από μόνη της για όσα θα ακολουθήσουν. Για τις δοκιμές στα φιλικά με τη Γκενκ (αύριο στο τελευταίο τεστ επί βελγικού εδάφους), την Αϊντχόφεν (24/7), την Γκοζτεπέ (26/7) και τη Λεγκανιές (1/8 στο Καραϊσκάκη) που θα έχουν πλέον άρωμα ενδεκάδας και ενός πρώτου αγωνιστικού μονταρίσματος.

Διαχείριση

Εχει πάρει ήδη μια σειρά από αποφάσεις ο Πέδρο Μαρτίνς προς αυτήν την κατεύθυνση. Εχει ξεχωρίσει ήδη τους περισσότερους από εκείνους που βρίσκουν θέση στην πρώτη επίσημη ενδεκάδα της χρονιάς.

Εχει δρόμο βεβαίως ώς τότε αλλά πραγματικά έχουμε την εντύπωση πως ο Πορτογάλος ξέρει ήδη. Και αναλόγως θα κινηθεί. Το έδειξε από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το φιλικό της Τετάρτης με τη Σιντ Τρούιντεν, όταν αποφάσισε να δώσει χρόνο στον κύκλο του rotation. Θα το δείξει και από αύριο πιο καθαρά αρχίζοντας πλέον να δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένες συνεργασίες.

Οι εκλεκτοί

Ποιοι έχουν ξεχωρίσει ώς τώρα στο μυαλό του προπονητή: Ο Ανδρέας Γιαννιώτης στον άσο. Ο Ομάρ με τον Τσιμίκα για τις δύο θέσεις των ακραίων μπακ. Ο Σισέ ως ο ένας εκ των δύο στόπερ. Ο Καμαρά ως ο ένας εκ των δύο κεντρικών χαφ. Και βέβαια οι 3+1 μπροστά. Δηλαδή οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο που μοιάζουν να έχουν κλειδώσει τις δικές τους θέσεις συν τον Ντανιέλ Ποντένσε που ακόμη δεν είναι έτοιμος αλλά δουλεύει σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ακριβώς για να είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου.

Διαφορετικά χαρακτηριστικά

Μένει λοιπόν μια θέση στόπερ και μια κεντρικού χαφ σε αυτό το πρώτο σχέδιο ενδεκάδας. Με τους Βούκοβιτς και Μιράντα να διεκδικούν στην άμυνα και τους Ρομαό και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή. Ποδοσφαιριστές που αυτομάτως δίνουν διαφορετικά στοιχεία στο σχήμα. Ο αριστεροπόδαρος Βούκοβιτς που θα κρατήσει τον Σισέ στην καλή του δεξιά πλευρά.

Ο σαφώς πιο αθλητικός Μιράντα που δίνει άλλο πλεονέκτημα στον αέρα πλάι στον Αφρικανό. Ή ακόμη πιο καθαρά στη μεσαία γραμμή. Κλασικός αμυντικός χαφ ο Ρομαό, σαφώς πιο δημιουργικός και μάλλον περισσότερο 8άρι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που με τη σειρά του έχει κερδίσει ώς εδώ με τη δουλειά του τον πορτογάλο προπονητή.

Η επιστροφή του Λεονάρντο

Ναι, φυσικά, υπάρχουν ανοιχτά και μεταγραφικά μέτωπα, αλλά αυτά τώρα δεν απασχολούν. Ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει ένα μήνα με την ομάδα, έχει το προνόμιο να διαθέτει ήδη ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου με λύσεις σε κάθε θέση. Αρα τα μεταγραφικά στην ώρα τους, καθώς τα πολλά έγιναν όταν έπρεπε.

Οι σκέψεις του προφανώς και αφορούν στους παρόντες, ανάμεσα στους οποίους από την Τετάρτη δηλώνει ετοιμοπόλεμος και ο Λεονάρντο Κούτρης. Τέλη Απρίλη τραυματίστηκε ο νεαρός μπακ σε εκείνο το περίφημο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Αγώνα δρόμου έκανε για να επιστρέψει: «Ηταν ένα διάστημα τριών μηνών που ήταν πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο για μένα γιατί πρώτη φορά είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και ελπίζω να είναι και ο τελευταίος. Με τη βοήθεια του κύριου Θέου και όλου του ιατρικού τιμ καταφέραμε και γυρίσαμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλύτερα. Γιατί το σημαντικό ήταν να γυρίσω στο 100%. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω. Θεωρώ πως δεν είμαι ακόμη στο επίπεδο που θέλω. Είμαι όμως πολύ κοντά και κάθε μέρα θα έρχομαι στο επίπεδο της ομάδας» εξήγησε ο ίδιος μετά το φιλικό με τη Σιντ Τρούιντεν. Για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος πως όλη η ομάδα θα είναι όπως πρέπει στις 9 Αυγούστου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».