Η είδηση ότι συμπεριλήφθηκε στην 4άδα των αρχηγών της Λαμίας (πίσω από τους Ανέστη Αναστασιάδη, Μάρκο Μπλάζιτς, Κωνσταντίνο Μπουλούλη) και ο Βάντερσον χρήζει –θεωρώ –διευκρινίσεων για να μην εκληφθεί ως ανέκδοτο. Γιατί το συγκεκριμένο όνομα ήταν… συνώνυμο των πειθαρχικών παραπτωμάτων την περσινή περίοδο. Δεν αποκτά όμως δικαίωμα στο περιβραχιόνιο ο winger Βάντερσον Κόστα Βιάνα (που αποχώρησε άλλωστε από την ομάδα), αλλά ο αριστερός μπακ Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Εχουν επίσης κοινούς παρανομαστές την εθνικότητα (αμφότεροι Βραζιλιάνοι) και το αριστερό πόδι, αλλά διαφέρουν σε χαρακτήρα. Γι’ αυτό και ο τέως παίκτης του Πλατανιά, αν και νεοαποκτηθείς, συμπεριλήφθηκε στους αρχηγούς.

Φιλικές σχέσεις

Είναι οριστικό πλέον ότι ο φουνταριστός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Κώστας Μουρίκης θα παραμείνει στο Λιμάνι και δεν θα μετακομίσει στην Ιταλία. Ο Μουρίκης είχε προσύμφωνο με την Προ Ρέκο, τον πιο πλούσιο σύλλογο στο ευρωπαϊκό πόλο, ωστόσο μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, με τη νίκη στη Γένοβα επί της μέλλουσας ομάδας του, μετάνιωσε και θέλησε να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Η ιταλική ομάδα έχει άριστες σχέσεις με τους Ερυθρόλευκους και θέλοντας να τις διατηρήσει αποφάσισε να μην «τραβήξει το σχοινί», αποδεχόμενη την επιθυμία του Μουρίκη να μείνει στους Ερυθρόλευκους. Την παραμονή του Μουρίκη επιβεβαίωσε η γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία ευχαρίστησε την ιταλική ομάδα για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Τσάμπερλεν… γιοκ!

Νέο σοκ για τον Οξλέιντ Τσάμπερλεν καθώς, όπως δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, αναμένεται να χάσει σχεδόν ολόκληρη τη νέα σεζόν!

Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ είχε τραυματιστεί στον πρώτο ημιτελικό με τη Ρόμα (ρήξη συνδέσμων) και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η επιστροφή του αναμενόταν τον Νοέμβριο, ωστόσο σύμφωνα με τον Κλοπ θα είναι τυχερός αν προλάβει τα τελευταία ματς της περιόδου.

Δεν θέλουν, αλλά…

Ψήνεται και από στιγμή σε στιγμή θα βγει κιόλας από τον φούρνο μια μεγάλη ανταλλαγή στο ΝΒΑ: ο θεωρούμενος ως καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ Καουάι Λέοναρντ μετακομίζει στους Τορόντο Ράπτορς, από τους οποίους ο δεινός σκόρερ, ΝτεΜαρ Ντε Ρόζαν κατευθύνεται προς Σαν Αντόνιο μεριά. Η πλάκα είναι ότι κανείς από τους δυο δεν δείχνει ενθουσιασμένος από αυτό το trade, αλλά ανάγκα και θεοί πείθονται…

Η Ευρωλίγκα

για τη Γαλλία

Η Ευρωλίγκα δεν μπορούσε να μην πάρει θέση στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εστειλε λοιπόν το δικό της μήνυμα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, χρησιμοποιώντας βέβαια έναν Γάλλο, όχι όμως ποδοσφαιριστή αλλά μπασκετμπολίστα! Τον Νάντο Ντε Κολό! «Η Γαλλία τα κατάφερε!» ήταν το μήνυμα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τον γάλλο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ να πανηγυρίζει έπειτα από το buzzer beater του στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.
Αντιπαράθεση με τον Κόρμπο στη μέση

Συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώρες και καταβληθέντα ποσά παρουσίασε σε ανακοίνωσή του ο Πανιώνιος για να υποστηρίξει ότι ο Μάτιτς Κότνικ δεν είχε δικαίωμα προσφυγής. Θα σταθώ όμως περισσότερο στο θέμα που προκύπτει με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Η ιστορική ομάδα καταγγέλλει τη στάση της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ καθώς «…δεν μπήκε καν στον κόπο (όπως πάντοτε έκανε κατά το παρελθόν) να ενημερώσει τον πρόεδρο του συνδέσμου και αρχηγό της ομάδας μας Παναγιώτη Κόρμπο. Μια ενέργεια που ενισχύει τις υποψίες μας πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να βρεθεί σε δύσκολη θέση η ομάδα μας».

Συμπέρασμα; Το θέμα Κότνικ δημιούργησε εσωτερικό θέμα και στον Πανιώνιο και στον ΠΣΑΠ. Προκάλεσε δε και μεταξύ τους αντιπαράθεση, με τον Παναγιώτη Κόρμπο να βρίσκεται στη μέση. Για πόσο ακόμα;