Την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στη δημοτική κοινότητα Φυλής του δήμου Φυλής, συνολικού προϋπολογισμού 2.159.000 ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία.

Το έργο «κοινωνικής υποδομής και παιδικής μέριμνας» κρίθηκε «απαραίτητο» και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου στην εισήγησή του με την αιτιολογία ότι συνεχώς αυξάνεται ο πληθυσμός των ατόμων σε παραγωγική ηλικία. Οι ανάγκες φροντίδας βρεφών και νηπίων παρέχονται σε μισθωμένο κτίριο ενώ πουθενά στον δήμο «δεν υπάρχει πρόβλεψη στέγασης νηπίων με αναπηρία».

Μέσω του βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, παρέχονται υπηρεσίες ανακούφισης κυρίως των οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, ενισχύονται οι υποδομές παιδικής μέριμνας και εξυπηρετούνται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις συνολικά 99 νήπια και βρέφη.

Μορφολογικά το κτίριο θα έχει μορφή ανάλογη με την λειτουργία του και θα διασφαλίζεται η αυτονομία χώρων και κινήσεων, για κάθε ομάδα χρηστών. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και περιβάλλοντα χώρο με συνολικό εμβαδό δόμησης 932,60 τ.μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από