Ο Λούκας Μπογέ έφτασε χθες το απόγευμα στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, προκειμένου να δώσει λύσεις στη μεσο-επιθετική γραμμή της ομάδας. Κάνοντας τη διαφορά για την Ενωση στο γήπεδο με την ποιότητά του και αποτελώντας ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη. Που ποντάρει πολλά στον αργεντινό άσο για τη συνέχεια.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Υπογράφοντας με την Ενωση συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, ως δανεικός από την Τορίνο. Ενώ στη συμφωνία προβλέπεται και οψιόν για την αγορά του Μπογέ από την ΑΕΚ με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Με την προσθήκη του Μπογέ η ΑΕΚ δυναμώνει ουσιαστικά σε περισσότερες από μία θέσεις. Καθώς ο αργεντινός άσος μπορεί να αγωνιστεί είτε στα «φτερά» της επίθεσης είτε πίσω από τον φορ. Ενώ κατά συνθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κορυφή.

Ο Ουζουνίδης υπολογίζει σε πρώτη φάση τον Μπογέ για το δεξί άκρο της επίθεσης. Εχοντας δηλαδή απέναντί του τον Μάνταλο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να πλαισιώσουν τους Λιβάγια και Πόνσε, που θα αγωνίζονται στον άξονα. Με στόχο να δημιουργηθεί μια σούπερ τετράδα ικανή να προσφέρει θέαμα και φυσικά… γκολ.

Σειρά οι επόμενοι

Από τη στιγμή που η απόκτηση του Μπογέ θα τελειώσει και τυπικά σήμερα, η ΑΕΚ πατάει το γκάζι για να κλείσει και τις άλλες δύο μεταγραφικές υποθέσεις που την απασχολούν. Φέρνοντας στην Ελλάδα τόσο τον Βραζιλιάνο Αλεφ Ντος Σάντος όσο και τον Αργεντινό Εζέκιελ Πόνσε. Κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Και οι δύο υποθέσεις έχουν δρομολογηθεί, με την ΑΕΚ να έχει δώσει τα χέρια με τις Μπράγκα και Ρόμα για την απόκτηση των ποδοσφαιριστών. Που έρχονται επίσης ως δανεικοί, με την Ενωση να διατηρεί οψιόν για την αγορά τους το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, για το ζήτημα του Πόνσε, που είχε φανεί εξαρχής το πλέον περίπλοκο, κυρίως λόγω της στάσης της πλευράς του παίκτη, υπήρξε χθες ξεκαθάρισμα από τον πατέρα του αργεντινού φορ. Ο οποίος με δηλώσεις του στα Μέσα της χώρας του χαρακτήρισε την Ενωση ως την ιδανική επιλογή για τον γιο του. Βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποτελεί τον παράγοντα για τον οποίο καθυστερούσε η ολοκλήρωση της μεταγραφής.

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την ΑΕΚ και ποτέ δεν έφερα αντίρρηση στο να μετακομίσει ο γιος μου στην Αθήνα και στην πρωταθλήτρια Ελλάδας. Απεναντίας εκτιμώ ότι πρόκειται για πολύ καλή επιλογή για το μέλλον του, κάτι που από την πρώτη στιγμή μου είπε και ο ίδιος ο γιος μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Πόνσε, Ντάνιελ.

Stop μέχρι νεωτέρας

«Φρένο» αναμένεται να βάλει στα μεταγραφικά η ΑΕΚ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τριών υποθέσεων που είναι στο επίκεντρο, καθώς η απόφαση που έχει παρθεί είναι η ομάδα να προχωρήσει ως έχει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα εντάξει τους νέους ποδοσφαιριστές της Ενωσης στο σύνολο, θα δουλέψει μαζί τους και στην πορεία θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι επιπλέον θα χρειαστεί. Που πάντως θα γίνει τον Αύγουστο και όχι τώρα.