Η ΑΕΚ έβαλε μπροστά από τις αρχές της εβδομάδας τις μεταγραφικές υποθέσεις που την απασχολούν, με στόχο μέχρι το τέλος της να τις έχει τελειώσει. Κάτι που όλα δείχνουν πως θα συμβεί. Η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα, καθώς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, ο Λούκας Μπογέ έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει και να ανακοινωθεί από τους πρωταθλητές.

Ο αργεντινός άσος αποτελεί τον «εκλεκτό» της Ενωσης για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τη συγκεκριμένη υπόθεση να «δουλεύεται» από μεριάς ΑΕΚ εδώ και εβδομάδες. Πλέον, όμως, φαίνεται πως τα πάντα έχουν δρομολογηθεί, με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή να έρχεται σήμερα στη χώρα μας. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες την ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων με την Τορίνο και πλέον το μόνο που μένει είναι να περάσει από ιατρικές εξετάσεις ο αργεντινός άσος και να ανακοινωθεί. Η συμφωνία μεταξύ του Δικεφάλου και της ιταλικής ομάδας αφορά τον δανεισμό του Μπογέ μέχρι το καλοκαίρι, με την ΑΕΚ να διατηρεί οψιόν για την αγορά του στο τέλος της σεζόν.

Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να δίνει στην ΑΕΚ το 100% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Αφού η Τορίνο επιθυμεί να κρατήσει ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης, στην περίπτωση δηλαδή που στην πορεία η Ενωση πουλήσει τον παίκτη σε άλλη ομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα χρήματα που θα δαπανήσει η ΑΕΚ για να έχει φέτος στη σύνθεσή της τον Μπογέ, αυτά θα ξεπεράσουν τα 600.000 ευρώ. Ποσό που προκύπτει από το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή αλλά και από το ενοίκιο που θα εισπράξει η Τορίνο.

Την Παρασκευή ο Αλεφ

Ο Μπογέ έρχεται λοιπόν σήμερα στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ανοίγοντας τον χορό των αφίξεων. Αφού άμεσα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ενωσης θα είναι ο Αλεφ ντος Σάντος. Ο βραζιλιάνος μέσος της Μπράγκα θα προπονηθεί τελευταία φορά με την πορτογαλική ομάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έρθει στη χώρα μας. Προκειμένου και εκείνος να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με την ΑΕΚ.

Ο Αλεφ, όπως και ο Μπογέ, θα αποκτηθεί από την Ενωση με τη μορφή δανεισμού, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει ρήτρα για την αγορά του ποδοσφαιριστή που ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο βραζιλιάνος χαφ υπολογίζεται από τον Ουζουνίδη ως παρτενέρ του Αντρέ Σιμόες στη μεσαία γραμμή, ενώ σε κάποια ματς είναι πιθανό να τον δούμε να αντικαθιστά και τον πορτογάλο χαφ. Αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «κόφτης» όσο και ως «οκτάρι».

Τελειώνει και με Πόνσε

Το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μετά τους Μπογέ και Αλεφ θα είναι εκτός απροόπτου ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο αργεντινός φορ της Ρόμα έχει «ψηθεί» με την προοπτική της Ενωσης και του ελληνικού πρωταθλήματος και το μόνο που μένει για να πάρει το αεροπλάνο με προορισμό τη χώρα μας είναι το τελικό ΟΚ των Ιταλών.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρόμα για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής, που θυμίζει εν πολλοίς εκείνη του συμπατριώτη του Λούκας Μπογέ. Ο Πόνσε θα αποκτηθεί ως δανεικός από την ΑΕΚ, με τη Ρόμα να ορίζει μια υψηλή οψιόν για την αγορά του που θα ξεπερνά ενδεχομένως τα 6 εκατομμύρια ευρώ.