Δεν επιτρέπει να φανούν πολλά, μιας και το timing δεν είναι το κατάλληλο. Είναι αλήθεια όμως ότι ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο έχει αρχίσει να σχηματίζει μια πρώτη αγωνιστική ιδέα στο μυαλό του, αλλά και να παρουσιάζει μέρος αυτής μέσα από τις προπονήσεις και τα πρώτα φιλικά τεστ.

Εμφανίζονται σαν σκηνές από τα «προσεχώς», σε επιλεγμένα στιγμιότυπα, κάποια πρώτα μικρά κομμάτια. Κάποιες «εικόνες» που δίνουν την αίσθηση για αυτό που έρχεται μέσα από το δικαίωμα της τηλεοπτικής θέασης των φιλικών.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τις πιο χαρακτηριστικές, έπειτα από ένα δείγμα τεσσάρων ματς:

1) Η διάθεσή του να φορτώσει στον «σκληρό δίσκο» της ομάδας περισσότερες διατάξεις και σχήματα από τα συνηθισμένα. Θα πάει περισσότερες φορές σε «προσαρμογή» στις ανάγκες του εκάστοτε ματς φέτος ο Ολυμπιακός όπως φαίνεται. Ακόμη και οι δοκιμές με τρεις στόπερ προφανώς δεν γίνονται τυχαία. Τα προκριματικά πάντως θα ξεκινήσουν από το 4-3-3.

2) Η συνεργασία του Λάζαρου με τον Φορτούνη και τον Γκερέρο περιμένοντας τον Ποντένσε –μιας και ο Πορτογάλος μπορεί να είναι ήδη στην προετοιμασία αλλά σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Αυτή η τετράδα έχει «θέμα» και ο Πορτογάλος σκοπεύει να το αξιοποιήσει. Αρχίζει να το δουλεύει. Ο Γκερέρο είναι το μοτίβο του φορ – εργάτη που κάνει πολλή δουλειά σε τομείς που δεν φαίνονται και μπορεί πραγματικά να γίνει το άρμα για να λειτουργήσουν οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού. Αυτό που έκανε ο Ιντέγε με τον Σίλβα στη σεζόν που ο Νιγηριανός δεν σκόραρε πολύ, αλλά η εντεκάδα ξεκινούσε από αυτόν. Οσο για τον Φορτούνη; Αρχικά θα είναι ο τρίτος χαφ στο 4-3-3. Και βλέπουμε, όταν το παζλ θα ολοκληρωθεί.

3) Η διάθεση να υπάρχουν στη μεσαία γραμμή δύο 6άρια – 8άρια και όχι κάποιος κλασικός αμυντικός χαφ που δεν θα μπορεί να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία. Αυτό ψάχνει στη μεταγραφική αγορά, αυτό έχει βρει στο πρόσωπο του Καμαρά, αυτό μπορεί να κάνει φέτος κομμάτι του rotation και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό είχε να θυμάται μια σειρά από ατυχίες και τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να αναδειχθεί στο επίπεδο που του αρμόζει. Θυμίζουμε ότι και ο Σίλβα με τον Μπουχαλάκη βασικό ξεκίνησε εκείνη τη σεζόν. Τραυματίστηκε όμως ο έλληνας μέσος και στην πορεία έχασε το τρένο σε μια σεζόν που υπήρχαν στο ρόστερ οι Κασάμι και Καμπιάσο για τη θέση πλάι στον Μιλιβόγεβιτς.

Εχει δρόμο μπροστά του μέχρι ο Ολυμπιακός να είναι σε θέση να καταθέσει ένα σοβαρό δείγμα γραφής. Δεν θα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη πως έρχονται και άλλες αλλαγές στο ρόστερ, παρότι ήδη η ενίσχυση είναι χαρακτηριστική και τα νέα πρόσωπα σχηματίζουν δική τους εντεκάδα και δικαίωμα… αλλαγών.

Το θέμα του Λάζαρου

Πίσω στην Αθήνα: χθες η μέρα ήταν του Χριστοδουλόπουλου, στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Εκεί που η ΑΕΚ εμφανίστηκε, αλλά όχι και το συμβόλαιο που υποστηρίζει πως έχει με τον ποδοσφαιριστή. «Τι φοβάται η ΑΕΚ και δεν καταθέτει το συμβόλαιο που υποστηρίζει πως έχει; Αρχικά έλεγαν ότι θα καταθέσουν ένα συμβόλαιο αρχές Ιουλίου, δεν το κατέθεσαν. Μετά μιλούν για ένα συμβόλαιο, αλλά το κρύβουν. Γιατί το κρύβουν, τι φοβούνται;» σχολίαζαν οι Ερυθρόλευκοι.

Συνέχεια στις 23 Ιουλίου

Οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν προσφυγή για όλες τις ενέργειες από μεριάς της ΑΕΚ σε σχέση με την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου. Η εκδίκαση μεταφέρθηκε για τις 23 Ιουλίου.