Στο συρτάρι βάζει για ακόμα μια φορά τα εκλογικά σενάρια περί απλής αναλογικής το Κίνημα Αλλαγής. Αφορμή στάθηκε η φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες μέρες, η οποία ήθελε την κυβέρνηση να επανακαταθέτει πρόταση νόμου για απλή αναλογική.

Η συζήτηση φούντωσε για το αν αυτή τη φορά Κίνημα Αλλαγής και Φώφη Γεννηματά μπορούν να βρουν σημεία σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίζοντας την νέα πρόταση νόμου, που θα παρομοιάζει με την πρόταση του κεντροαριστερού φορέα.

Τέλος στα σενάρια έδωσε ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει συγκεκριμένη θέση και πρόταση για τον εκλογικό νόμο οπότε «καμία άλλη συζήτηση δεν τους αφορά». Για την ιστορία, η κεντροαριστερή πρόταση περιελάμβανε μικρό μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα, ανάλογο το ποσοστό του, και διατήρηση του πλαφόν εισόδου στην Βουλή στο 3%.

Προβληματισμός με Γκολεμά

Θα είναι τελικά η Ντέπυ Γκολεμά υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής; Η τοποθέτηση της τηλεκριτικού στο Δίκτυο Πολιτιστικών Φορέων και Πρωτοβουλιών του φορέα, σε συνδυασμό με την φημολογία που την θέλει να κατεβαίνει υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές προξένησε αντιδράσεις στα social media, αλλά και σε μερίδα ψηφοφόρων.

Αιτία η διαδικτυακή δραστηριότητα της δημοσιογράφου, η οποία στο παρελθόν με μια σειρά αναρτήσεων έχει καταφερθεί σε υψηλούς τόνους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και προσώπων που καθόρισαν την Δημοκρατική Παράταξη. Με σκληρούς χαρακτηρισμούς, η Γκολεμά έχει σχολιάσει τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλο, έχει μιλήσει απαξιωτικά για την ένταξη της χώρας στο ευρώ και είχε ταχθεί ευθέως υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα. Παράλληλα, είχε εξαπολύσει τα βέλη της ακόμα και προς την σημερινή πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά.

Οι διαμαρτυρίες των υποστηρικτών του Κινήματος Αλλαγής έφτασαν μέχρι την Χαριλάου Τρικούπη. Την τελική απόφαση ωστόσο, για την συμμετοχή της Γκολεμά στο οργανωτικό δίκτυο και στα ψηφοδέλτια θα είναι της ίδιας της Γεννηματά.