Πρεμιέρα χαλαρή για την εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η ελληνική ομάδα συνέτριψε 27-1 την Τουρκία «χωρίς αντίσταση», όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Ο αγώνας ήταν κάτι σαν προπόνηση καθώς χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες και ο ομοσπονδιακός τεχνικός βρήκε περισσότερο ενδιαφέρον στην επόμενη συνάντηση ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία και την Ολλανδία που είναι επίσης στον όμιλο της Εθνικής.

Οι Κροάτες επικράτησαν 15-8 και φυσικά είναι από τα δυνατά φαβορί και στη Βαρκελώνη. Το ενδιαφέρον του Θοδωρή Βλάχου ήταν περισσότερο για την ολλανδική ομάδα, η οποία είναι ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής (αύριο). «Η Ολλανδία αποτέλεσε μία έκπληξη για εμάς. Είναι μία ομάδα που παλεύει το παιχνίδι και δεν παραιτείται εύκολα. Εχει δυνατούς παίκτες που σουτάρουν από κάθε θέση, είναι γρήγορη ομάδα και ξέρει να αμύνεται σωστά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε και θα είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Εύκολο έργο

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας στο ματς με την Τουρκία πέτυχαν οι: Φουντούλης 6, Γούνας, Βλαχόπουλος από 5, Δερβίσης 4, Καπότσης, Αργυρόπουλος από 3, Μουρίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική είχε μόλις 3/4 στον παίκτη παραπάνω, ενώ σημείωσε 12 γκολ από την περιφέρεια και 11 στην κόντρα!

Οσον αφορά τη νίκη της Κροατίας, ο Βουκίσεβιτς πέτυχε 4 γκολ, ενώ πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας ήταν ο Λίντχουτ (3 γκολ). Σε άλλα χτεσινά ματς: Ρωσία – Σλοβακία 12-6, Γεωργία – Ουγγαρία 5-12, Μαυροβούνιο – Γαλλία 8-6.

Σήμερα επανέρχεται στη δράση και η Εθνική Γυναικών καθώς αντιμετωπίζει την Κροατία (18.00, ΕΡΤ3). Θεωρητικά, η ελληνική ομάδα θα έχει εύκολο έργο καθώς η αντίπαλός της είναι από τις αδύνατες ομάδες της διοργάνωσης και ήδη έχει υποστεί δύο βαριές ήττες. Η Εθνική, που άρχισε με δύο συνεχόμενες νίκες (Γαλλία 12-5 και Ιταλία 7-6), δείχνει ότι μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο και να έχει ευκολότερο αντίπαλο στα νοκάουτ ενώ το ματς-κλειδί θα είναι το Σάββατο με την Ολλανδία.