Τον τίτλο της ελληνικής ταινίας του 1961 «Αλίμονο στους νέους» επιβεβαίωσε η Εθνική κάτω των 20 ετών, η οποία στην τρίτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ το οποίο διεξάγεται στο Κέμνιτζ της Γερμανίας συνετρίβη από το Ισραήλ με 106-84 (ημίχρονο 63-30, Π. Καλαϊτζάκης 19, Λούντζης 16, Μωραΐτης 16, Γ. Καλαϊτζάκης 13). Οι Ισραηλινοί πήραν το αίμα τους πίσω για την ήττα τους στον περσινό τελικό της διοργάνωσης στο Ηράκλειο, αλλά και για τις δύο επακόλουθες νίκες της Ελλάδας στα «παράθυρα» του Μουντομπάσκετ ανδρών. Προχθές η Εθνική είχε ηττηθεί από τους οικοδεσπότες με 82-76 και πλέον ως τρίτη στον Γ’ Ομιλο θα αντιμετωπίσει στον αυριανό αγώνα της φάσης των 16 την Ιταλία.

Την ίδια στιγμή, ένας πρώην πρωταθλητής Ευρώπης ως έφηβος είναι έτοιμος να βιώσει το νόστιμον ήμαρ. Οπως έγραψαν και χθες «Τα ΝΕΑ», ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου ούτε στον προχθεσινό αγώνα των Μπλέιζερς με τους Σέλτικς στο summer league του Λας Βέγκας, έχει βολιδοσκοπηθεί από τον Παναθηναϊκό και κάθε άλλο παρά σφυρίζει αδιάφορα στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία που θα δρομολογήσει ουσιαστικές εξελίξεις μεθαύριο, οπότε αναμένεται η τελική απόφαση του Πόρτλαντ. Χθες οι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι στο πρώτο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου (27 και 28 Σεπτεμβρίου) θα λάβουν επίσης μέρος οι Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Χίμκι.

n Απόψε αναμένεται στην Ελλάδα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, στη λίστα του οποίου προστέθηκε ο λετονός φόργουορντ Γιάνις Τίμα, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπασκόνια.

n  Νικ Καλάθης, Θαντ ΜακΦάντεν, Μακένζι Μουρ, Κρις Σίνγκλετον και Νίκολα Μιλουτίνοφ επιλέχθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Απόλλωνα Πατρών κατά της συμμετοχής του Χολαργού στην Basket League 2018-19.

BΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ