Είχε φανεί εδώ και μέρες πως η καθυστέρηση που υπήρχε στα μεταγραφικά της ΑΕΚ είχε να κάνει με συγκεκριμένες υποθέσεις που δούλευαν οι Κιτρινόμαυροι και παρουσίαζαν δυσκολίες. Υποθέσεις που είχαν ξεχωρίσει από την αρχή και που οι άνθρωποι της Ενωσης ήθελαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να ολοκληρωθούν, αφού κάλυπταν απόλυτα τα «θέλω» προπονητή και διοίκησης.

Οι εν λόγω κινήσεις φαίνεται πως επιτεύχθηκαν για την ΑΕΚ, που είναι πιθανό ακόμα και σήμερα να ανακοινώσει τον χαφ αλλά και τον μεσοεπιθετικό που αναζητούσε όλο αυτό το διάστημα! Για την πρώτη περίπτωση, ο «εκλεκτός» των Κιτρινόμαυρων δεν είναι άλλος από τον Αλεφ ντος Σάντος. Τον 23χρονο Βραζιλιάνο μέσο της Μπράγκα που πέρυσι «έβγαλε μάτια» με τις εμφανίσεις του στην Κύπρο, φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού.

Θυμίζει Σκόκο

Ο Αλεφ είναι ένας παίκτης που εκτιμάται πως μπορεί να πλαισιώσει ιδανικά τον Αντρέ Σιμόες, προσθέτοντας δυναμισμό και ποιότητα στον άξονα του Δικεφάλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία της ΑΕΚ με την Μπράγκα αφορά τον δανεισμό του Αλεφ για έναν χρόνο, με την Ενωση να διατηρεί το δικαίωμα να αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι τον βραζιλιάνο χαφ, καταβάλλοντας στους Πορτογάλους ένα ποσό που θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη προσθήκη που αναμένεται επίσης να οριστικοποιηθεί μέσα στην ημέρα, αυτή είναι ο Αργεντινός Λούκας Μπογέ. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Τορίνο με το επιτυχημένο πέρασμα από τις Νιούελς Ολντ Μπόις και Θέλτα έρχεται για να κάνει τη διαφορά στον Δικέφαλο. Πρόκειται για έναν παίκτη που από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων εξελίχθηκε σε βασικό στόχο. Αφού το στυλ του θυμίζει αρκετά εκείνο του Νάτσο Σκόκο και άμεσα κέρδισε τους ανθρώπους της ομάδας.

Σε αντίθεση με τον Αλεφ, για τον Μπογέ δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία, αφού εκκρεμεί η τελική απάντηση της Τορίνο στην πρόταση της ΑΕΚ. Ομως από την Ενωση εμφανίζονται σίγουροι πως εντός της ημέρας θα τακτοποιηθεί και αυτό το ζήτημα, με τον αργεντινό άσο να έρχεται ακόμα και μέχρι το βράδυ στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως τόσο ο Μπογέ όσο και ο Αλεφ έχουν ακολουθήσει κανονικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τις ομάδες τους και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστούν έξτρα χρόνο προσαρμογής. Μιας και αναμένεται να ενταχθούν άμεσα στις προπονήσεις της ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Απόφαση για Πόνσε

Παρά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Μπογέ, η ΑΕΚ κρατά ανοικτό και το θέμα του Εζέκιελ Πόνσε. Αφού η πλευρά του αργεντινού φορ έκανε άνοιγμα προς τους Κιτρινόμαυρους, τονίζοντας πως, εφόσον το επιθυμεί η ΑΕΚ, ο δανεισμός του από τη Ρόμα μπορεί να προχωρήσει. Στην Ενωση θα μελετήσουν τις επόμενες ημέρες τα δεδομένα τής εν λόγω υπόθεσης και θα πάρουν την απόφαση για το αν θα την προχωρήσουν. Επί της ουσίας, αυτό θα κριθεί από το πώς θα αξιολογήσει ο Ουζουνίδης τον συμπατριώτη τού Πόνσε, Μπογέ. Αν δηλαδή κριθεί πως ο Μπογέ μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως φορ, τότε το θέμα του Πόνσε θα πάει πίσω. Με την ΑΕΚ να κινείται στην αγορά για έναν κλασικό ακραίο. Αν από την άλλη ο Ουζουνίδης κρίνει πως ο 22χρονος άσος είναι πιο χρήσιμος στα πλάγια, τότε είναι πιθανό η Ενωση να επανέλθει για τον Πόνσε. Που είναι ένας κλασικός φορ περιοχής και ως τέτοιος άλλωστε απασχόλησε εξαρχής τον Δικέφαλο.

Η έρευνα συνεχίζεται

Η Ενωση εξακολουθεί να κρατά ανοικτά τα μάτια της στην αγορά για μέσους. Αφού δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει αποχώρηση κάποιου από τους υπάρχοντες χαφ, με το όνομα του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς να είναι πρώτο στη σχετική λίστα.