Διαγωνισμό βάσει γραπτών εξετάσεων για την πρόσληψη 72 νέων μελών της Δημόσιας Διοίκησης ως «μεταφραστών» διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Ο εισαγωγικός βαθμός της σταδιοδρομίας των διοικητικών υπαλλήλων - του γλωσσικού κλάδου ή άλλων - στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι ο βαθμός AD 5.
Ο κύριος ρόλος του γλωσσομαθούς διοικητικού υπαλλήλου (μεταφραστή) είναι η υψηλού επιπέδου μετάφραση εγγράφων εντός των τασσόμενων προθεσμιών και η παροχή γλωσσικών συμβουλών ως συμβολή στην εκπλήρωση της αποστολής του θεσμικού οργάνου ή του οργανισμού για τον οποίο εργάζεται. Οι ενδιαφερόμενοι έως και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής θα πρέπει να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους - μέλους της ΕΕ, να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.  Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον τρεις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, εκ των οποίων η πρώτη γλώσσα να είναι η ιρλανδική, η δεύτερη μία εκ των αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής και η τρίτη μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Επιπλέον θα πρέπει να έχουν πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα / πτυχίο (πρέπει να έχει χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018). Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε δύο δοκιμασίες μετάφρασης σε ένα από τα διαπιστευμένα κέντρα της EPSO.
Στη συνέχεια όσοι λάβουν τις υψηλότερες βαθμολογίες θα κληθούν πιθανότατα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποβληθούν σε δοκιμασίες στις γλώσσες όπου θα εξεταστούν σε σειρά δοκιμασιών πολλαπλής επιλογής και γενικών ικανοτήτων με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν ατομικό λογαριασμό EPSO. Κατόπιν θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ιστότοπο της EPSO http: //jobs.eu-careers.eu έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12.00 (μεσημέρι), ώρα Κεντρικής Ευρώπης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από