Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, συνολικά 147 ατόμων, προχωρά το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι προσληφθέντες αναμένεται να καλύψουν εποχικές και παροδικές ανάγκες των υπηρεσιών, των προγραμμάτων και των δράσεων του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διάρκειας από 8 ημέρες έως και 5 μήνες, ανάλογα με την ειδικότητα. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ειδικοτήτων που προκηρύσσονται είναι: βοηθός ελληνικού προγράμματος ΠΕ, βοηθός βαλκανικού προγράμματος ΠΕ, βοηθοί προγράμματος – παρουσιάσεις ΠΕ, βοηθός προγράμματος – επιμέλεια κειμένων ΠΕ, υπεύθυνος κίνησης φιλοξενούμενων ΤΕ, βοηθός τμήματος φιλοξενίας ΤΕ, βοηθοί φιλοξενίας – οδηγοί ΔΕ, βοηθός οργάνωσης εκδηλώσεων – συντονιστής εκδηλώσεων ΔΕ, βοηθός αποθήκης ΔΕ, βοηθοί παραγωγής γενικών καθηκόντων ΔΕ, δημοσιογράφος – βοηθός γραφείου Τύπου ΠΕ, συντονιστής γραφείου ξένου Τύπου ΠΕ, βοηθός γραφείου Τύπου – μεταφραστής ΠΕ, συντονιστής αγοράς ΔΕ, μηχανικοί προβολής ΔΕ και ελεγκτές εισιτηρίων ΔΕ.

Μάλιστα, επισημαίνεται στην προκήρυξη πως από 1 έως 11 Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα διεξαχθεί το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αν του ζητηθεί από τον φορέα να εργάζεται στην έδρα του Φεστιβάλ που είναι στη Θεσσαλονίκη.

Προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων είναι να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή να είναι υπήκοοι χωρών-μελών της ΕΕ, με βασική προϋπόθεση την καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση). Δεν ισχύει το παραπάνω κώλυμα για υποψηφίους των θέσεων βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση που είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα του Φεστιβάλ (www.filmfestival.gr) και να την υποβάλουν. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Φεστιβάλ είτε στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Αριστοτέλους 10, 6ος όροφος) είτε στην Αθήνα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 2ος όροφος). Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 17:00. Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα οι υποψήφιοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά και ταχυδρομικά με καταληκτική ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου την 25η Ιουλίου. Διευκρινίζεται πως κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία και μόνο αίτηση για μία και μόνο συγκεκριμένη θέση εργασίας. Προσοχή, καθώς η σώρευση αιτήσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.