Να δώσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα που αφορά την τεχνική εταιρεία «Δίοδος» και δανειακή της ρύθμιση που πέτυχε - σύμφωνα με δημοσίευμα - το 2016 μεσούσης της οικονομικής κρίσης, καλεί τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση της η ΝΔ. 

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν άμεση και διαρκή σχέση με το τραπεζικό σύστημα και να καταφέρουν να ρυθμίσουν εταιρικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

«Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωση της: «Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ».

«Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από