Η πρώτη αναγνωριστική σεζόν του με την ΑΕΚ εμπεριείχε ένα έντονο κοντράστ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν κατάφερε να καθιερωθεί, αλλά άφησε το αποτύπωμά του στην πορεία προς τον τίτλο. Είχε μόλις δύο συμμετοχές στο βασικό σχήμα, όμως έμελλε να πετύχει ένα ανεξίτηλο γκολ, από αυτά που μνημονεύονται στην πάροδο των ετών. Εξασφάλισε κατά κάποιον τρόπο την υστεροφημία του με τη μοναδική τελική προσπάθεια που επιχείρησε στη 10λεπτη συμμετοχή του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (συνυπολογίζοντας και τις καθυστερήσεις) κόντρα στον Ολυμπιακό στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Στο 90’+4′ έβαλε την τζίφρα του στην ανατροπή (νίκη 1-2) και συνέβαλε καταλυτικά ώστε να μπει η ΑΕΚ σε ράγες τίτλου.

Ο ήρωας όμως της μιας στιγμής ψάχνει πλέον τη διάρκεια. Αυτή είναι η νέα του πρόκληση. Να βαδίσει σε μονοπάτια καθιέρωσης. Εκκινώντας από νέα αφετηρία. Γιατί η περσινή σεζόν ξεκίνησε στραβά κι ανάποδα. Αρχές Αυγούστου ο Γιακουμάκης υπέστη θλάση ορθού μηριαίου. Και τον Σεπτέμβριο (ακόμα σε περίοδο αποκατάστασης) υπεβλήθη σε χειρουργείο για αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης. Μαζεμένες οι κακοτυχίες.

Σταθερά με το 9

Μετά τη 12λεπτη συμμετοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις 2 Αυγούστου 2017 (ήττα 1-0), χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου για να επανεμφανιστεί σε επίσημο ματς της Ενωσης –στο Κύπελλο, στο 7-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Ακολούθως άρχισε να παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής, αλλά το δίδυμο Αραούχο – Λιβάγια δεν ήταν εύκολο να σπάσει στα επιθετικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Γιακουμάκης έκλεισε την πρώτη κιτρινόμαυρη σεζόν με δύο γκολ και πλέον επιχειρεί μία νέα εκκίνηση πριν από τα 24α γενέθλιά του (9 Δεκεμβρίου). Παραμένοντας σταθερός και φέτος στην επιλογή της φανέλας με το 9. Ενας αριθμός που γεννά εξ ορισμού υψηλές προσδοκίες για κάθε κάτοχό της.