Αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και μείωσης των ομάδων από τη σεζόν 2019-2020, όπως πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν η Λίγκα. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συνεταιρισμού, η πρόταση του υφυπουργού απορρίφθηκε και έτσι τη νέα σεζόν οι ομάδες θα παραμείνουν 16, ενώ την επόμενη θα μειωθούν στις 14 και όχι στις 12, όπως είχε εισηγηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Η συνεδρίαση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και σε αυτήν υπήρξαν και διαφορετικές «φωνές», οι οποίες ήταν υπέρ της πρότασης που είχε κατατεθεί. Ωστόσο τελικά η απόφαση ήταν να τηρηθεί η παραπάνω κατάσταση, με το όλο ζήτημα να τίθεται εκ νέου επί τάπητος, για το πρωτάθλημα όμως της σεζόν 2020-2021.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στο φινάλε της σεζόν που ξεκινά τον επόμενο μήνα θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ η 13η και η 14η θα δώσουν αγώνες μπαράζ με τις δύο πρώτες ομάδες της Football League, προκειμένου να κριθούν τα δύο εισιτήρια για τη μεγάλη κατηγορία.