Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν την Τετάρτη το πρωί κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον κτιρίου του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλαμπάντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαχάρ. Η επιχείρηση που είχαν ξεκινήσει οι αφγανικές δυνάμεις στο κτίριο το οποίο δέχθηκε επίθεση το πρωί από μια ομάδα ενόπλων που πυροδότησε εκρηκτικά την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Μετά το τέλος της επιχείρησης, ένας φωτογράφος του AFP μέτρησε ο ίδιος δέκα πτώματα εκ των οποίων δύο των δραστών.

Η επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει ακόμη καμία οργάνωση, σημειώθηκε την ημέρα διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο της Τζαλαλαμπάντ στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ.

Η Νανγκαρχάρ είναι μια ορεινή επαρχία στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δρουν οι Ταλιμπάν αλλά και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων, με την πιο πρόσφατη χθες Τρίτη εναντίον των υπηρεσιών Πληροφοριών του Αφγανιστάν. Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ενώ την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ.

Το υπουργείο Παιδείας της επαρχίας έχει γίνει στόχος επιθέσεων ξανά στο παρελθόν. Η τελευταία είχε σημειωθεί πριν ακριβώς 11 μήνες: Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου, την ώρα που άλλοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.