Ένας κινέζος κατασκευαστής βάζει πλάτες, για να ενισχύσει η BMW την συνεχώς αυξανόμενη πορεία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, αυτή τη φορά με τα μοντέλα της MINI. Ειδικότερα, ο Κινέζος κατασκευαστής Great Wall Motor και η BMW Group υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγική ηλεκτρικών οχημάτων MINI, μέσω νέας κοινοπραξίας με έδρα στην Κίνα.

Στην δέσμευση της ίδρυσης μιας μεγάλης γερμανοκινεζικής συμμαχίας παρευρέθηκαν ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Η παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην Κίνα, στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση, αποτελεί βασικό στοιχείο της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του BMW Group.

«Η σημερινή σύναψη συμφωνίας αντιπροσωπεύει ένα νέο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Γερμανίας», δήλωσε ο Χάραλντ Κρούγκερ, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής.

Επίσης, η BMW Group θα επεκτείνει την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την εταίρο του, Brilliance.  Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο στις επόμενες μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία, μαζί ενώ το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από