Στο φουλ η μεταγραφική μηχανή του Ολυμπιακού, σε μια εβδομάδα που ούτως ή άλλως υπολογιζόταν εξ αρχής ως πολύ σημαντική στον σχεδιασμό της νέας ομάδας. Η μετάβαση από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο δεύτερο (οι Ερυθρόλευκοι αναχωρούν μεθαύριο για το Βέλγιο) και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ που θα φέρουν πιο κοντά την επόμενη αγωνιστική εκδοχή. Το «μπαμ» έγινε με την απόκτηση του Ντανιέλ Ποντένσε, μιας μεταγραφής που έκανε αίσθηση συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οπως φαίνεται όμως η προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ έχει και συνέχεια και μάλιστα με… ίδιο παρονομαστή. Με έναν ακόμη πορτογάλο ποδοσφαιριστή, που όπως φαίνεται βρίσκεται κοντά στους Ερυθρόλευκους.

Ο λόγος για τον Ροντερίκ Μιράντα, που από χθες η «Record» τον έστειλε στην Αθήνα για τελικές συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός που βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκ. ανήκει στη Γουλβς, η οποία ανέβηκε σαν τρένο στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο ξέρει καλά, αλλά και εμπιστεύεται έχοντας ως βάση δεδομένων τη μεταξύ τους συνεργασία. Δούλεψαν μαζί στη Ρίο Αβε και ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων δεν τον εμπιστευόταν απλά, αλλά επί της ουσίας άλλαξε και τους όρους της καριέρας του. Εκείνος του άνοιξε τον δρόμο για τη μεταγραφή του στην Αγγλία.

Ταλαντούχος

Στόπερ με καλή τεχνική για τη θέση και φυσικά (ελέω ύψους) πολύ ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Παιδί των τμημάτων υποδομής της Μπενφίκα, της οποίας τα χρώματα φόρεσε σε ηλικία 9 ετών. Τόσο ταλαντούχος που εν έτει 2010 (σε ηλικία 19 ετών) προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Την ίδια εποχή (καλοκαίρι του 2011) φόρεσε και το εθνόσημο της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20, στο οποίο έφτασε ώς τον τελικό (ηττήθηκε με 3-2 από τη Βραζιλία του Γουίλιαν και του Κουτίνιο). Οι Λουζιτανοί αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό στην ελβετική Σερβέτ για να πάρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής (24 συμ.) που του έλειπε για το παραπάνω βήμα. Ακολούθησε το ταξίδι στη Γαλικία για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και το καλοκαίρι του 2013 η μεταγραφή του στη Ρίο Αβε. Φόρεσε τα χρώματά της για μία τετραετία (72 συμ., 4 γκολ) έως ότου το περασμένο καλοκαίρι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο να του ζητήσει να ταξιδέψει στην Αγγλία (17 συμ. πέρυσι στη Γουλβς) σε μια μεταγραφή ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Για τον Μιράντα και τον Ολυμπιακό υπήρχαν αρκετά ρεπορτάζ (εναρμονισμένα με των Πορτογάλων) και στην Αγγλία, με κάποια εξ αυτών να επιβεβαιώνουν ότι ο Πορτογάλος έφυγε από το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται στην Ελβετία (δεν ήταν στο γήπεδο στο χθεσινό φιλικό με τη Βασιλεία) για να ταξιδέψει με τελικό προορισμό στην Ελλάδα. Εννοείται ότι οι Ερυθρόλευκοι κατά την προσφιλή τους τακτική δεν ανέφεραν το παραμικρό για την υπόθεση. Και μιας και ξεκινήσαμε από τον Ντανιέλ Ποντένσε; Χθες, ο πορτογάλος εξτρέμ έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του ως Ερυθρόλευκος: «Ερχομαι για να κερδίσω τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο και ιστορικό κλαμπ, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Θέλω τίτλους και βέβαια να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη».