Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν. Τριάντα μηχανές με φίλους της ομάδας συνόδεψαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, σε όλη τη διαδρομή από το ξενοδοχείο έως το Παρκ ντε Πρενς όπου επρόκειτο να γίνει η παρουσίασή του.

Ο 40χρονος τερματοφύλακας πέρασε περισσότερο από μία ώρα στο γήπεδο που θα γίνει για τον επόμενο χρόνο το νέο σπίτι του. Θυμήθηκε ότι είχε βρεθεί εκεί άλλη μία φορά στο παρελθόν, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Πάρμα. Ηταν το 1996.

Στην παρουσίασή του βρέθηκε μπροστά σε εκατό εκπροσώπους του Τύπου. «Είμαι ενθουσιασμένος από αυτή τη νέα περιπέτεια. Αισθάνομαι μία διαφορετική ενέργεια» σημείωσε, αποκαλύπτοντας πότε έγιναν οι πρώτες συζητήσεις. «Ηταν αρχές Μαΐου και αισθάνθηκα έκπληξη με αυτή την πρόταση. Είχα σκεφτεί ένα διαφορετικό μέλλον. Ενιωσα όμως ότι ακόμα έχω κάτι να δώσω στο ποδόσφαιρο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη».

Ο Μπουφόν είχε άνεση και διάθεση να μιλήσει: «Αυτή η νέα πρόκληση μπορεί να με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος. Σίγουρα υπάρχει πίεση για τα αποτελέσματα. Το Τσάμπιονς Λιγκ; Θα είναι μία τρέλα να αρχίσω να το σκέφτομαι από τώρα».

«Αναζητώ προκλήσεις»

Ο 40χρονος τερματοφύλακας ρωτήθηκε πώς αισθάνεται που για πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός Ιταλίας. «Στο Τορίνο αισθανόμουν μεγάλη άνεση. Ομως πάντα αναζητώ προκλήσεις. Ηρθα εδώ με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού».

Στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Μπουφόν θα έχει συμπαίκτη τον 19χρονο Κιλιάν Εμπαπέ: «Σταμάτησα να σκέφτομαι τέτοια θέματα. Οταν καταλάβω πως δεν μπορώ άλλο να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο θα σταματήσω».

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είπε επίσης: «Ολοι οι παίκτες θέλουν να έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Σε όλες τις ομάδες όπου αγωνίστηκα, σε καμία δεν μου είχαν εγγυηθεί ότι θα ήμουν βασικός. Το κέρδισα όμως. Το ίδιο θα γίνει κι εδώ. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία ομάδα με φιλοδοξίες, ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να πετύχει στα σχέδιά της».

Η χθεσινή ημέρα άρχισε με την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα: «Ηταν περίεργο και ευχάριστο παράλληλα να προπονούμαι και να ακούω μία διαφορετική γλώσσα». Τελικά, η ημέρα έκλεισε μαζί με την οικογένειά του. Μία βόλτα για ψώνια στο Παρίσι.