Το δικό του στίγμα για το πώς βλέπει από εδώ και πέρα τις κινήσεις της κυβέρνησης, φρόντισε να δώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ώρα που το Μαξίμου επενδύει στο δικό του μεταμνημονιακό αφήγημα. «Η ουσία είναι η δυνατότητα, που είπε ο Μοσκοβισί, να σταθούμε στα πόδια μας. Και να σας πω το εξής: ένας από τους λόγους που εγώ ήμουν κατά της προληπτικής γραμμής πίστωσης, που την υποστήριζε ο κ. Στουρνάρας, ήταν ότι εγώ θέλω, τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι.

Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν τη βαθιά ευθύνη ότι τώρα δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε και την αλληλεγγύη της Ευρώπης, αλλά πρέπει να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια οικονομία πάνω σε στέρεες βάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών (σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ENA Channel της Καβάλας), δημιουργώντας αίσθηση, αφού η παραπάνω αποστροφή του μοιάζει να στοχεύει και ενδοκυβερνητικά, με αφορμή έναν ιδιότυπο πόλεμο για το ποιο αφήγημα θα επικρατήσει.

Αν θα είναι αυτό της θριαμβολογίας για την έξοδο από το Μνημόνιο ή της πιο ήπιας στάσης, που σαφώς ασπάζεται εκείνος, όπως έδειξε και η ηχηρή απουσία από τη φιέστα του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο.