Το χειροποίητο ξύλινο σκάφος μοιάζει με ένα μικρό, πολύτιμο έργο τέχνης, έτσι όπως «κυλάει» πάνω στο νερό. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πόσα χρήματα ξόδεψε ο Ελον Μασκ για να προσφέρει «καινούργια ζωή» στο πλοιάριο, το οποίο συνοδεύει κάποια από τα εμβληματικά του ιστιοφόρα. Η εταιρεία Stanley & Thomas, σπεσιαλίστας στο restoration και repair (για να χρησιμοποιήσουμε τους όρους των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά), των κλασικών, κατασκευασμένων από χειροποίητο ξύλο σκαφών, έχει κερδίσει πάντως εκατομμύρια δολάρια από γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να ανακατασκευάσουν τα παλιά, ιστορικά αρκετές φορές, σκαριά.

Ο Ελον Μασκ, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Tesla Motors, της Solar City και της περίφημης Space X, συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη, όταν αποφάσισε να βοηθήσει στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που παγιδεύτηκαν σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Η πυραυλική του εταιρεία Space X στο Λος Αντζελες κατασκεύασε μίνι υποβρύχιο με σκοπό τον απεγκλωβισμό τους και ο γοητευτικός, καλογυμνασμένος μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής αναδείχθηκε σε έναν μικρό ήρωα, γεμάτο τρυφερά αισθήματα και μοναδικές ευαισθησίες. Ο Μασκ τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο Ιόνιο και τους Παξούς, όταν όμως κάποιοι «ανακάλυψαν» το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα Duran Duran στη Μύκονο, η σκέψη τους «πέταξε» στον Ελον Μασκ.

To γκρουπ στη Μύκονο και το ιστορικό σκάφος για παιδιά

Ο επιχειρηματίας διατηρεί φιλική σχέση με τον Σάιμον λε Μπον, αρχηγό του συγκροτήματος. Ο Λε Μπον και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ έκαναν μια super εμφάνιση σε μεγάλο πάρτι με αρχαιοελληνικές αναφορές (και ενδυμασίες – χλαμύδες) το οποίο πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Νησί των Ανέμων. Ο Σάιμον είναι ως γνωστόν παντρεμένος με το κορυφαίο και πλέον ακριβοπληρωμένο μοντέλο της δεκαετίας του ογδόντα Γιασμίν Παρβάνι. Η πάντα ωραία Γιασμίν λε Μπον φωτογραφίστηκε μάλιστα πριν από τρεις μήνες για τη βρετανική «Vogue» με την κόρη της.

Οι Λε Μπον λατρεύουν την Ελλάδα, οι ιδιωτικές τους όμως επισκέψεις σε σπίτι φίλου τους, γνωστού επιχειρηματία στη Μύκονο, παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μασκ θα επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά, μετά τον φίλο Λε Μπον, στη Μύκονο όμως βρίσκονται μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς ποδοσφαιριστές του πλανήτη, όπως και πολλές άλλες διεθνείς προσωπικότητες. Τα κλασικά, χειροποίητα ξύλινα σκαριά φθάνουν και στις ελληνικές θάλασσες. Το sailing yacht «Thalatta» είναι το ωραιότερο. Εχει ανακατασκευαστεί και μεταμορφωθεί σε ένα σκάφος με παραμυθένιο διάκοσμο, αποκλειστικά για παιδιά.

Βραβεύσεις, χρώματα και παιχνίδια…

Τα κορίτσια και τα αγόρια ζωγραφίζουν το καλοκαίρι με χρώματα εκρηκτικά, που θυμίζουν κάτι από ελληνικές θάλασσες και μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Είναι οι ταλαντούχοι σχεδιαστές της ΑΚΤΟ, οι οποίοι ονειρεύονται μια θέση στον ανταγωνιστικό, σίγουρα όμορφο χώρο της μόδας. Ο τουρισμός είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα «πράγματα» τα οποία λειτουργούν με πολύ καλούς ρυθμούς σε αυτή τη χώρα των ατέλειωτων μνημονίων. Η Ευρωπαϊκή Τελετή της 25ης επετειακής διοργάνωσης των World Travel Awards 2018, στο Ζάππειο, δεν θα μπορούσε παρά να συγκεντρώσει προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο συγκεκριμένος λοιπόν θεσμός ταξίδεψε στην Αθήνα. Τα επονομαζόμενα «Oscar του Τουρισμού» ανέλαβε για το 2018 η Hotel Brain, η οποία βραβεύεται συνεχώς ως κορυφαία στο μάνατζμεντ ξενοδοχείων Ευρώπης και Ελλάδας. Μεταφερόμαστε στο Γκάζι και στη μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 8.000 gamers, οι οποίοι έζησαν την εμπειρία του XBox Arena Festival.