Ο γνωστός επιχειρηματίας και η γυναίκα με το μαύρο φόρεμα σε στυλ Jackie O συζητούσαν σε έντονο ύφος, μέσα στο lounge του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Περίπου 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση μεσημεριανής πτήσης της Aegean με κατεύθυνση πόλη της Βόρειας Ελλάδας και η κουβέντα μεταξύ των δύο είχε ανεβάσει ρυθμούς. Πολιτικός, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, χαιρέτησε τον επιχειρηματία και την κυρία στο πλάι του, μάλλον αδιάφορα. Εμοιαζε να μην τον ενδιαφέρουν η συζήτηση και οι διαφορετικές απόψεις τους γύρω από την προσωπικότητα του σκληροτράχηλου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη νέα θητεία του στην εξουσία. «Μα είναι δυνατόν;» αναρωτιόταν ο άνδρας. «Μία ολόκληρη πενταετία με πλήρεις εξουσίες και χωρίς πρωθυπουργό. Σκέφτομαι σε ποιο επίπεδο θα κινούνται από εδώ και εμπρός οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» συμπλήρωσε. Η γυναίκα «έπαιξε» με το μικρό της κομψό κολιέ. «Μιλάμε για την πολιτική με… φερετζέ του κυρίου Ερντογάν» επισήμανε.

Σουλεϊμάν, ουίσκι

και γόβες Aquazzura

Ο άνδρας και η γυναίκα συνέχισαν τις προσπάθειες, με σκοπό να «αποκωδικοποιήσουν» τις μελλοντικές κινήσεις του Ερντογάν, ο οποίος διάγει βίον πιο λαμπρό και από αυτόν του… Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Ο πολιτικός ζήτησε από την υπάλληλο στο lounge του αεροδρομίου το «αγαπημένο του ουισκάκι». Η υπάλληλος φρόντισε να του το ετοιμάσει. Ο πολιτικός έχει «προσθέσει» μάλλον κάποια κιλά στα ήδη υπάρχοντα. Αποτελεί άλλωστε λάτρη του καλού φαγητού. Στο πρώτο ουισκάκι προστέθηκε και δεύτερο και τρίτο, εκεί γύρω στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι. Ο δημοφιλέστατος λαϊκός αοιδός, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης στο lounge, δεν άγγιξε καθόλου τα ποτά και εδέσματα που υπήρχαν στο bar για τους διακεκριμένους επιβάτες. Η κυρία παρατήρησε ότι ο τραγουδιστής δεν κρατούσε ούτε καν ένα μικρό τσαντάκι, κάτι τέλος πάντων που να «αποδεικνύει» ότι ετοιμάζεται για ταξίδι στην όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Η γυναίκα σταύρωσε τις καλλίγραμμες γάμπες της. Οι γόβες της έμοιαζαν με αυτές που επιλέγουν η Μέγκαν Μαρκλ, η Αμάλ Αλαμουντίν και η Κέιτ Μπλάνσετ. Εφεραν την υπογραφή Aquazzura. Ο σχεδιαστής του παγκοσμίου φήμης brand παπουτσιών Edgardo Osorio ήταν πριν από λίγα 24ωρα στη Μύκονο για την αποκλειστική παρουσίαση της νέας χειμερινής συλλογής του στον άκρως εντυπωσιακό χώρο του Αρχοντικού Βενιέρη.

Το πολυτελές Ivy Club στις Σπέτσες

Οι πολιτικές συζητήσεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις «κρυφές» σκέψεις Ερντογάν απασχολούν ίσως ελάχιστα όλους αυτούς οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε λαμπερά spots κοσμοπολίτικων νησιών. Ενδιαφέρουν ίσως περισσότερο οι στυλιστικές επιλογές της Εμινέ και η λευκή ολομέταξη, καινούργια μαντίλα της. Η κυρία Ερντογάν είμαι σίγουρη ότι αν είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το πολυτελές bar – restaurant των Σπετσών Ivy Club, θα εξέφραζε τον ενθουσιασμό της. Το νέο spot του Georges Paollini, επιχειρηματία με γαλλοκορσικανική καταγωγή, συναγωνίζεται επάξια ανάλογα στα κοσμοπολίτικα παράλια της Τουρκίας αλλά και της Νότιας Ιταλίας. Το εστιατόριο μπροστά στην παραλία σερβίρει εξαιρετικά πιάτα με την υπογραφή του γνωστού σεφ Κωνσταντίνου Χρυσοφάκη, στο bar δημιουργούν «ψαγμένα» κοκτέιλ, οι ξαπλώστρες είναι αναπαυτικές, ενώ τις μουσικές έχουν επιλέξει οι international Edmundo Carneiro και Fabrice Drigues, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τους Μάικλ Τζάκσον, Μπομπ Σινκλέρ, Φιλ Κόλινς, Zucchero κ.ά.