Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι συγγενείς, φίλοι και παιδιά όλων των ηλικίων αποχαιρέτησαν το απόγευμα στον ιερό ναό Αναστάσεως στο κοιμητήριο Αργυρούπολης, τον 15χρονο μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σε λευκό φέρετρο και με ένα στεφάνι πάνω του σε σχήμα καρδιάς ο 15χρονος αυτόχειρας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Ο 15χρονος, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση έβαλε τέλος, την περασμένη Κυριακή, στη ζωή του, όταν κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ο ίδιος ο 15χρονος έχει κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας του σε σημείωμα που έγραψε λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Συγκεκριμένα ο 15χρονος έχει αφήσει σημείωμα, όπου κάνει λόγο για bullying από συγκεκριμένους φίλους και συμμαθητές του, τους οποίους κατονομάζει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Επίσης μια φίλη του καθώς και κάποιοι από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 12.30, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν επίσης να λύσουν τους γρίφους διαβάζοντας τις σημειώσεις που κρατούσε στο προσωπικό του ημερολόγιο ο 15χρονος μαθητής.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media είχε γράψει: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου»