Είναι από τα ποδοσφαιρικά παραμύθια που θα ζήλευε και ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Παίκτες άγνωστοι, ταλαιπωρημένοι, που έχουν στο βιογραφικό τους «αγροτικά» σε ομάδες όπως η Ντάρλινγκτον, η Χάλιφαξ, η Γουέλινγκ και η Αλφρετον. Που δεν τους εμπιστεύονταν οι ομάδες στις οποίες ανήκαν και τους παραχωρούσαν δανεικούς για να μην καλύπτουν θέσεις στα ρόστερ.

Παίκτες-διαμάντια πεταμένα στον βούρκο, τα οποία αναζήτησε, τα βρήκε και τα έβγαλε στο φως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Αν για κάτι πρέπει να μνημονεύεται ο προπονητής των Τριών Λιονταριών από τις επόμενες γενιές είναι η τόλμη του να εμπιστευθεί ποδοσφαιριστές χωρίς εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς γυαλιστερό περιτύλιγμα. Δίχως μηχανισμούς προώθησης και κίτρινα εξώφυλλα στα ταμπλόιντ.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Πρίγκιπας Χάρι του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το γκολ που πέτυχε επί της Σουηδίας. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο 24χρονος τερματοφύλακας που γύρισε έξι ομάδες ως δανεικός από τη Σάντερλαντ και τώρα θεωρείται ο καλύτερος πορτιέρο του Μουντιάλ. Ο Κίεραν Τρίπιερ, ο παραγκωνισμένος αμυντικός της Τότεναμ, που δεν λύγισε ποτέ.

Τρεις ποδοσφαιριστές άγνωστοι ακόμα και στους άγγλους φιλάθλους, που πρωταγωνιστούν στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα των Τριών Λιονταριών.

Ο «Μπάρι Μπέκαμ»

Ο δεξιός αμυντικός Κίεραν Τρίπιερ έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 23 ετών, αρκετά μεγάλη σε σχέση με την τάση. Τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας την πρόβαρε πέρυσι τον Ιούνιο σε ένα φιλικό με τη Γαλλία. Προέρχεται από την ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το ταλέντο του και πήρε το δισάκι του για άλλες πολιτείες. Αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Μπάρνσλεϊ και μία στην Μπάρνλεϊ –και οι δύο στην Τσάμπιονσιπ -, πάντοτε ως δανεικός από τη Σίτι. Η Μπάρνλεϊ αποφάσισε τελικά να αποκτήσει τα δικαιώματά του το 2012 και τον κράτησε μέχρι το 2015, όταν πλέον τον παραχώρησε στην Τότεναμ.

Την πρώτη του χρονιά στους Σπερς αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια και τη δεύτερη σε 12. Η τύχη του έκλεισε το μάτι όταν ο Κάιλ Γουόκερ πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι και εκείνος άρχισε να κερδίζει αγωνιστικά λεπτά.

Τον 27χρονο ακραίο αμυντικό από το Μπάρι τον αποκαλούν «Μπάρι Μπέκαμ», γιατί τον θεωρούν ισάξιο του Ντέιβιντ Μπέκαμ στις σέντρες. Από τότε που «φοιτούσε» στην ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι δούλευε πάνω στην τεχνική του Μπέκαμ με τον προπονητή Στιβ Εϊρ, αφού ολοκλήρωνε τις προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες.

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας έχει δημιουργήσει 13 ευκαιρίες και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη σχετική λίστα.

Ο Τρίπιερ έχει «κουμπώσει» στην Εθνική Αγγλίας λόγω του 5-3-2 που ακολουθεί ο Σάουθγκεϊτ, φέρνοντας τον Γουόκερ στο κέντρο της άμυνας.

Χάρι Μαγκουάιρ

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014, αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο Euro 2016 πάλευε να βρει μία θέση στην ενδεκάδα της Χαλ και ταξίδεψε με τους συμπαίκτες του μέχρι τη Γαλλία για να εμψυχώσει την Εθνική Αγγλίας.

Και σήμερα, ο ίδιος παίκτης χαρακτηρίζεται «Πρίγκιπας Χάρι», σκοράρει και στέλνει τους Αγγλους στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1990 και θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς της διοργάνωσης. Είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ, η αποκάλυψη των Τριών Λιονταριών στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόσφατα τον ρώτησαν από το BBC radio 5 αν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να παίζει στα ημιτελικά του Μουντιάλ με την Αγγλία. Κι εκείνος, σχεδόν απόλυτος, απάντησε: «Φυσικά όχι. Η Χαλ ανέβηκε μέσω των πλέι οφ και δεν ήμουν βασικός. Αν σκεφτώ πως θα βρεθώ σ’ αυτή τη θέση τότε θα ονειρεύομαι».

Ο Μαγκουάιρ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι τη σεζόν 2013-2014. Εκείνο το καλοκαίρι πήγε στη Χαλ αλλά έπειτα από μόλις 91 αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ τον έδωσε δανεικό στη Γουίγκαν. Οι Τίγρεις τελικά εκτίμησαν το ταλέντο του και τον έφεραν πίσω, πριν του δώσουν μεταγραφή για τη Λέστερ πέρυσι. Ο τότε προπονητής του Κρεγκ Σέξπιρ, που είχε αντικαταστήσει τον Κλάουντιο Ρανιέρι, έχει προβλέψει για τον Μαγκουάιρ πως μπορεί να γίνει ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας.

Το ντεμπούτο του στα Τρία Λιοντάρια το πραγματοποίησε στο αδιάφορο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018 εναντίον της Μολδαβίας, τον περασμένο Οκτώβριο. Στον ίδιο αγώνα έκανε ντεμπούτο και ο Τρίπιερ.

Ο Μαγκουάιρ δεν μπορεί να πιστέψει την ευλογία των καλών νεράιδων που εκτόξευσαν την καριέρα του. Μετά το ματς με τη Σουηδία, όπου πέτυχε το παρθενικό του γκολ, δήλωσε πως ζει μέσα σε μια φούσκα.

Ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε όσο κανείς άλλος, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τον χαρακτηρίζει γίγαντα και στις δύο περιοχές, σε όλο το τουρνουά. Είπε πως ακόμα και ο ίδιος ο Μαγκουάιρ δεν πίστευε πως μπορεί να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Σάουθγκεϊτ θυμάται ότι ο Μαγκουάιρ στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξε με την Εθνική στη Μολδαβία προσπαθούσε απεγνωσμένα να μην κάνει κάποιο λάθος.