Το όνειρο που ζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο φετινό Γουίμπλεντον συνεχίζεται σήμερα στο κορτ 3 του All England Club, με αντίπαλο τον 33χρονο Αμερικανό Τζον Ισνερ, έναν ιδιαίτερα έμπειρο τενίστα που είναι στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς έχει κάνει ήδη την υπέρβασή του στο Γουίμπλεντον, φτάνοντας στον τέταρτο γύρο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Κάτι που είχε να πετύχει έλληνας αθλητής ή αθλήτρια στην οpen era 14 χρόνια. Ηταν το 2004 όταν η Λένα Δανιηλίδου έφτασε στις 16 στο Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη. Βέβαια, δύο χρόνια νωρίτερα η Δανιηλίδου το είχε καταφέρει τόσο στο Γουίμπλεντον όσο και στο Οπεν της Αυστραλίας.

Σημειώνουμε ότι στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον έχει προκριθεί και ο Νίκος Καλογερόπουλος, το 1964.

Ετσι, αν ο Τσιτσιπάς καταφέρει να νικήσει σήμερα τον Ισνερ, θα γίνει ο πρώτος έλληνας αθλητής που φτάνει σε προημιτελική φάση Γκραν Σλαμ. Και κάτι ακόμα για τον αντίπαλό του. Ο Ισνερ δεν έχει προκριθεί ποτέ σε προημιτελική φάση στο Γουίμπλεντον, παρότι έχει οκτώ συμμετοχές. Μπορεί στη χτεσινή ημέρα να υπάρχει –παραδοσιακά –ρεπό στη διοργάνωση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι αθλητές δεν πήγαν στα κορτ για προπόνηση. Ο 19χρονος έλληνας πρωταθλητής ήταν μάλιστα ανάμεσα στους τρεις μεγάλους του παγκόσμιου τένις, καθώς έκανε προπόνηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στα διπλανά κορτ ήταν ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ.

«Είμαι υπερήφανος για αυτό που πέτυχα, αλλά είμαι επίσης υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα. Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι ο πρώτος στη χώρα σου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο» σημείωσε ο Τσιτσιπάς.

Ο 33χρονος Ισνερ τον οποίο αντιμετωπίζει ο ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε εφέτος τον πιο σημαντικό τίτλο στην καριέρα του. Ηταν νικητής στο Masters του Μαϊάμι, ενώ με τον Τσιτσιπά συναντήθηκαν για τελευταία φορά πέρυσι, στο τουρνουά στη Σαγκάη και ο Αμερικανός επικράτησε δύσκολα στο τάι-μπρεκ και στα δύο σετ. Ο Ισνερ διακρίνεται για το δυνατό σερβίς του, θεωρείται δυνατός αντίπαλος, αλλά έτσι κι αλλιώς στη δεύτερη εβδομάδα ενός Γκραν Σλαμ συνήθως τα παιχνίδια αποκτούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς παρέμεινε και στη δεύτερη εβδομάδα νικώντας σε μιάμιση ώρα τον Ιταλό Φαμπιάνο.

Εκπλήξεις

Στο μεταξύ, οι εκπλήξεις στις γυναίκες συνεχίστηκαν και αυτή τη φορά θύμα ήταν η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ. Εγινε η πρώτη αθλήτρια τα τελευταία δέκα χρόνια που είναι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αποτυγχάνει να προκριθεί στον τέταρτο γύρο. Ηττήθηκε από τη Σιου Γουάιτ Ισιέ από την Ταϊβάν με 3-3, 6-4, 7-5. Ηδη οι περισσότερες αθλήτριες από την πρώτη δεκάδα του ταμπλό έχουν αποκλειστεί. Νοκάουτ έχουν βγει οι Βοσνιάκι, Μουγκουρούθα, Κβίτοβα, Βένους Ουίλιαμς, Στέφενς, Κις. Ουσιαστικά παραμένει μόνο η Καρολίνα Πλίσκοβα και βέβαια, παραμονεύει και η Σερένα Ουίλιαμς που ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Πάντως, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και την περυσινή νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, τη Γέλενα Οσταπένκο από τη Λετονία.